Czy warto zakładać własną firmę?
Moderator: wika001
Re: czy warto zakładać własną firmę?
Tak, warto, choć trzeba się liczyć z tym, ze osiągniecie rentowności może chwilę zająć. Mając wysokie koszty warto poszukać oszczędności, np. zatrudniając część lub wszystkim pracowników przez agencję, na np. pracowici.pl są do wynajęcia pracownicy sezonowi z ukrainy - koszty są niskie, a współpraca przebiega bez problemów.
Według mnie to bardzo dobry pomysł. Jeśli nie znasz się na rynku,to bez obaw-wszystko przyjdzie z czasem. Jeśli mogę dać tobie radę odnoście nabywania klientów, to polecam gorąco tę agencję Fox Strategy sp. z o.o. Zajmują się reklamą tak więc porządne promowanie zrobią za ciebie
Jeśli masz pomysł na siebie, pewien kapitał na start i dużo motywacji - warto spróbować. Kto nie ryzykuje, ten nie ma 

Własna firma to bardzo dobry pomysł, lecz trzeba mieć trafiony pomysł na biznes. Prowadzenie firmy wiąże się także z pozyskiwaniem nowych klientów. Jeżeli nie wiesz, gdzie spotkania biznesowe prowadzić, to polecam Ci restaurację Akademia w Warszawie. W niej każde spotkanie przyniesie Tobie ogromne korzyści, klienci będą zachwyceni menu i wystrojem.
Jeżeli uważasz, że twój pomysł na biznes jest dobry, oraz rynek dobrze przyjmie interes, to moim zdaniem warto zaryzykować i zainwestować.
Jeżeli pomysł na biznes jest dobry, to czemu nie?
Ja szukam aktualnie firmy ktora oferuje przechowywanie i archiwizowanie dokumentów. Znacie takową? Jakie firmy prowadzą archiwum dokumentów, oferują skanowanie dokumentów itd?

BOB-BUDOWNICZY
Jesli ma sie pomysł, to pewnie, że warto. Jestem za tym by realizować nawet nieco szalone pomysły. Często udaja sie, tym wieksze dając zadowolenie. Gdybyscie cos potrzebowali do sklepu, skorzystajcie z usług firmy zajmującej sie wyposażaniem sklepów.
Oczywiście, własna firma to niezależność finansowa, ja teraz będę przeprowadzać biuro i zastanawiam się nad firmą która wykonuje przeprowadzki biur w warszawie. Jest to dobrze znana firma w okolicy i ich przeprowadzki biur są wykonywane zawsze rzetelnie i profesjonalnie. Jak zdecydujesz sie na otwarcie działalności tobie również przyda się taka firma od przeprowadzki biura aby dowieźć na adres firmy wszystkie sprzęty.
Pewnie, że warto, ale trzeba także wiedzieć, jakie rozwiązania dla biznesu są najlepsze. Polecam sprawdzić sobie opcje, które oferuje firma schneider-electric.pl. Proponują oni np. mniejsze zużycie energii, więc to świetna opcja i wiadomość, dla każdej osoby, która inwestuje w swój biznes.
Zależy o jaką firmę chodzi. Jeżeli jest to kwestia tego, że jakaś większa inwestycja, to trzeba mieć wszystko przemyślane, bo czasami będzie to niewypał i pociągnie za sobą spore koszta. Inną sprawą jest działalność gospodarcza na osobę fizyczną.
-
- Początkujący
Wydaje mi sie, że jak najbardziej warto jeśli ma się dobry pomysł i środki. Należy jednak pamiętać o odpowiednim zarządzaniu danymi i przejrzystym aplikacjom internetowym ułatwiającym kontakt z klientem. Na pewno warto zainteresować się w tej kwestii usługami jakiejś dobrej i sprawdzonej firmy tego typu. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie
-
- Początkujący
Ja myślę, że tak, jak najbardziej, dlatego zapisałam się na Kongres Biogospodarki 2018. Chcę wiedzieć, jakie są dziś standardy prowadzenia takiego biznesu i czy jest możliwe, bym dostała jakieś dofinansowanie.
.

O ile masz pomysł, na który będzie zapotrzebowanie na rynku, to jak najbardziej. Taka forma niezależności i bycie samemu szefem jest bardzo motywujące, poza tym zarządzanie taką firmą stanowi świetną okazję do rozwoju własnych umiejętności.
-
- Początkujący
Według mnie jeśli ma się dobry pomysł i wie się jak poprowadzić własną firmę to jak najbardziej warto. Ja właśnie otwieram swoją własną restaurację i chciałem się was zapytać, czy wiecie może jakiego rodzaju Ekspresy do gastronomii będą najlepszym wyborem do niewielkiego lokalu? Z góry dzięki za pomoc
Własna firma to z pewnością większe zobowiązanie ale warto spróbować szczególnie, że teraz jest sporo wsparcia dla początkujących przedsiębiorców, warto poszukać. Dzisiaj wpadł mi w ręce artykuł o obligacjach korporacyjnych trochę ominięty przez wykładowców podczas studiów. Korzystacie z takich form współpracy, z jakich jeszcze?