Biznes na wsi
Moderator: wika001
Re: Biznes na wsi
PAmiętaj przy tym wszystkim o formalnościach związanyc z umowani
-
- Zainteresowany
No z własną firma jest jednak trochę pracy, ale ostatecznie bardzo się ona opłaci, zobaczysz 

Też warto od razu pomyślec nad dobrym kontem firmowym
Agroturystyka to tylko w przypadku, gdy w okolicy są jakieś ciekawe atrakcje. Bez tego wątpię, żeby się przyjęła. Może lepiej jakaś uprawę. Mnie np. zawsze marzyła się winnica.
-
- Zainteresowany
Warto próbowac, a zakładanei swojego biznesu to genialna sprawa
a myślałeś już mze o nazwie? To może bardzo Ci pomóc w odniesieniu sukcesu 

Zawsze warto spróbować
Sam bym chciał coś własnego otworzyć, ale nie bardzo orientuje się w księgowości... Jak myślicie, czy sposób na księgowość jest ok? Korzystaliście kiedyś?

Swój biznes to najlepsze co możesz zrobić
Ja się bardzo bałem na początku ale ostatecznie wyszło mi to na dobre 

Skoro w okolicy jest coś podobnego, myślę, że warto znaleźć jakiś inny segment do zagospodarowania
Na pewno też trzeba sie rozreklamować! Teraz jest tyle sposobów na dobrą reklamę
Ale mysle, że tak pdstawowo, to fajny slogan, przyda się w i w reklamie internetowej i tradycyjnej.

Zastanawiam się nad biznesem związanym z masarnią, liczę na dopłaty, które pozwolą mi otworzyć taką działalność. Co sądzicie o takiej działalności? Tworzy się coraz więcej eko produktów i również chciałabym wymyślić nowy produkt . Oprócz kotła warzelnego, które maszyny będą mi najbardziej potrzebne na początku? Zapoznaje się z fachową literaturą, ale jestem ciekawa również waszych opinii.
Nie trzeba mieszkać w wielkim mieście, by z powodzeniem prowadzić biznes. Na wsiach i w małych miejscowościach przynajmniej nie ma tak wielkiej konkurencji. Ludzie też nie oczekują niebotycznych kwot za wykonywaną prace. Ostatnio coraz częściej na różnych stanowiskach widuje się cudzoziemców.
Jeżeli chcesz przenieść biznes na wieś to polecam Ci przeprowadzki biur warszawa dzięki ich pomocy przeprowadzki biur w warszawie będzie dla Ciebie łatwym zadaniem. Będziesz mógł przeprowadzić biuro z warszawy na wieś o wiele szybciej niż myslisz. Warto się nad tym zastanowić.
Jak to u Was wygląda pod względem księgowym? Zatrudniacie ksiegową w firmie, czy korzystacie z usług biura rachunkowego? Widze czasem ciekawe oferty, jak chocby ta, która znalazłam dzis rano GLC Pełna ksiagowość obsługa, a nawet outsourcing księgowy. Oferta wydaje sie byc fajna, a słyszałam, że to dla firmy oszczędność spora jest.
-
- Początkujący
Jak biznes na wsi, to biogospodarka, a jak biogospodarka, to na pewno powinieneś jechać na Międzynarodowy Kongres Biogospodarki. Dowiesz się, jak prowadzić nowoczesny biznes związany z tym zagadnieniem
Ja się już zapisałam 

-
- Zainteresowany
W przypadku biznesu wiejskiego dość ważne jest rozeznanie się w potrzebach mieszkańców i trafić w ich gust co jest bardzo trudne.. Może stolarka okienna lub drzwiowa czy meble ogrodowe?