podkaszarka-jaka najlepsza?
Moderator: wika001
Re: podkaszarka-jaka najlepsza?
Szukam czegoś do 70 zł. Znalazłem taką podkaszarkę za 59 zł. Na filmie nieźle kosi. Warto ją kupić?
Znalazłem dwa modele w takiej kwocie: Lider EP 200 i Faworyt EP 250A. Może któryś Ciebie zainteresuje.
Jeśli nadal szukasz podkaszarki radzę zajrzeć na euro.com.pl Widziałam wczoraj że jest spory wybór podkaszarek a ceny są bardzo ok.
Ja chyba kupię jakąś na przyszły rok, teraz póki co nie potrzebuje.
Ja chyba kupię jakąś na przyszły rok, teraz póki co nie potrzebuje.
Wg mnie najlepsza podkaszarką elektryczną do 100 zł jest RYOBI RLT3123. Moc 300W, zasilanie sieciowe, lekka poręczna pracująca cicho i sprawnie.
kupilem kiedys taka wkretarke za mniej niz 100zl - jednorazówka.
Kosa spalinowa musi miec troche mocy, mam taką kosę spalinową Cedrusa CED520X moc 2 KM poj. 51,7 cm³ z gaźnikiem Walbro, pracuje na trójzębie
koszt - 759zl
Kosa spalinowa musi miec troche mocy, mam taką kosę spalinową Cedrusa CED520X moc 2 KM poj. 51,7 cm³ z gaźnikiem Walbro, pracuje na trójzębie
koszt - 759zl
Ostatnio zmieniony 19 lis 2018, 10:47 przez maciekh1, łącznie zmieniany 3 razy.
-
zagorski-tomasz
- Aktywny

Pracuje jak się nie zepsuje wcześniej,maciekh1 pisze:kupilem kiedys taka wkretarke za mniej niz 100zl - jednorazówka.
Kosa spalinowa musi miec troche mocy, mam taką z Cedrusa CED520X moc 2 KM poj. 51,7 cm³ z gaźnikiem Walbro, pracuje na trójzębie
koszt - 759zl
cytat z innego forum
"Tylko nie kosa Cedrus! wszystko co plastikowe w tej kosie to pęka.
W ubiegłym sezonie odpalona była kilka razy i za każdym razem był jakiś problem.
Źle wydane pieniądze ;:223"
wszystkim sie pracuje dopoko sie nie zepsuje 
Rozglądnąłbym się za czymś z Ryobi, najlepiej z silnikiem spalinowym niż elektrycznym. Cenowo te podkaszarki nie prezentują sie zle np. model RBC430SBD z silnikiem spalinowym znajdziesz do kwoty 900 zł. Samo urządzenie tez nie jest jakość bardzo ciężkie, waga nie powinna przekroczyć 6kg.
-
michalgajecki
- Początkujący

Ja korzystałem z podkaszarki Bosch ART27 , wg mnie dla amatorów jak ja wystarczająca. Pracuję się na niej przyjemnie i trzyma 35 min (przynajmniej mi), jeśli mogę coś doradzić początkującym to warto sprawdzić ranking aby wybrać coś odpowiedniego dla siebie
-
Ekspand_pl
- Zainteresowany

Zwykle takich sprzętów szukam w popularnych marketach budowlanych. Podkaszarka to nie jest aż tak ważny sprzęt. Szczególnie w przedziale cenowym jaki podałeś.
Mam podkaszarkę spalinową Stilh juz dobrych kilka lat. Wymieniłem w niej do tej pory głowicę i filtr powietrza. Sprawuje się bardzo dobrze, choc straszono mnie, przy zakupie, że to już nie ten sam Stilh co kiedyś. Uważam, że warto wydać trochę więcej i cieszyć się sprzętem dłużej.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2019, 23:41 przez wiku33, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem w takim przypadku nie należy iść w stronę jak najtańszego. Jeżeli już kupujemy, to warto żeby był to sprawdzony i dobry sprzęt, dlatego odradzałbym te wynalazki, które można znaleźć po 20-30zł.
a możecie mi polecić jakąś podkaszarkę akumulatorową, do małego ogródka? najlepiej jakby miała regulowaną szerokość cięcia?
Zdecydowanie jeśli chodzi o kosiarki i podkaszarki, polecam te od firmy John Gardener. Mają super jakość produktów, więc możesz mieć pewność, że długo będą służyć, a co ważne - są też w rozsądnych cenach! Polecam