Szlifierka taśmowa czy strug elektryczny?
Moderator: wika001
Szlifierka taśmowa czy strug elektryczny?
Witam,
potrzebuję porady, które narzędzie będzie lepsze do przygotowania drewna z rozebranej starej stodoły w celu późniejszej budowy altany ogrodowej? Chodzi mi o aspekt pracochłonności, estetyki wykonania i kosztów eksploatacji. Czy lepsza będzie szlifierka taśmowa czy strug elektryczny?
Pozdrawiam
potrzebuję porady, które narzędzie będzie lepsze do przygotowania drewna z rozebranej starej stodoły w celu późniejszej budowy altany ogrodowej? Chodzi mi o aspekt pracochłonności, estetyki wykonania i kosztów eksploatacji. Czy lepsza będzie szlifierka taśmowa czy strug elektryczny?
Pozdrawiam
Re: Szlifierka taśmowa czy strug elektryczny?
Bardzo ciekawie to wygląda.
Najlepiej kiedy jesteśmy w trakcie montowania czy budowy altany mieć oba narzędzia pod ręką, gdyż oba trochę różnią się specyfiką i zastosowaniem.
Hmm jeśli chodzi o Profesjonalne elektronarzędzia to moim zdaniem jednak szlifierka taśmowa powinna wystarczyć, również kiedyś korzystałem z tego przy budowie altany i poradziliśmy sobie dzięki tej maszynie bez problemu.
-
Ekspand_pl
- Zainteresowany

Obydwa rozwiązania są dobre i na pewno sprawdzą się przy obróbce elementów drewnianych, pytanie tylko czy pracowałeś na nich kiedyś? Jeżeli nie to najlepiej byłoby je przetestować i samemu zobaczyć co w praktyce bezie Ci lepiej służyło.
-
Rotomatic1
- Zainteresowany

Muszę zgodzić się z opiniami powyżej - sam zdecyduj, którym sprzętem lepiej Ci się pracuje i które narzędzie znasz lepiej, poza tym bardzo ważny jest także budżet jaki możesz przeznaczyć na ten cel.