Schody prowadzące na taras
Moderator: wika001
Re: Schody prowadzące na taras
A czy schody drewniane będą dobrym pomysłem? Tak się właśnie nad tym zastanawiam bo znajoma poleciła mi firmę Modrzew http://krajowy.biz/firma,stolarnia-krakow-modrzew, to stolarnia z Krakowa, która wykonuje różne projekty schodów. Bardzo fajnie to wygląda. Tylko nie wiem, czy na taras będzie okej?

Zgodzę się z przedmówcami, że zależy jaki jest typ tarasu i domu, ale ja bym osobiście wybrała betonowe schody z super płytami na podestach 
Coś takiego jak na zdjęciu.

- Załączniki
- 

- wanga-pl.jpg (66.34 KiB) Przejrzano 2790 razy

Jaki jest koszt czegoś takiego ?zebra18 pisze:Zgodzę się z przedmówcami, że zależy jaki jest typ tarasu i domu, ale ja bym osobiście wybrała betonowe schody z super płytami na podestach
Myślę, że schody klinkierowe również bardzo dobrze sprawdziły by się w tym przypadku. Są solidne, wytrzymałe, a do tego ciekawie stylistycznie. Jak najbardziej warto zastanowić się nad takim rozwiązaniem.

Witam moim zdaniem lepszym rozwiązaniem okażą się schody kamienne, na pewno będzie to trwalsze rozwiązanie. No i oczywiście będzie wyglądało świetnie.  Sam coś podobnego u siebie zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.

Ja mam schody wykonane z kamienia. Takie same prowadzące na taras, jak i w ogrodzie, prowadzące do sadzawki. Jest to moim zdaniem najtrwalszy z materiałów.

Jeśli chodzi o budowę tego typu schodów to na pewno warto pomyśleć o listwach metalowych. Działają one ochronnie na krawędzie schodów, które wyłożone są płytkami ceramicznymi. Na pewno przydadzą się w tym przypadku. Więcej o nich poczytasz na stronie pawotex.com.

A powiedzcie mi, co sądzicie o schodach nierdzewnych, prowadzących na taras? Bardzo ciekawe, a zarazem niezwykle ładnie wykonane produkty tego rodzaju można znaleźć w ofercie Kobamet kobamet.pl. Producent ten prowadzi sprzedaż artykułów najwyższej jakości, przy czym cechują się one dodatkowo niezwykle ciekawa stylistyką i na pewno będą dobrze się prezentować przez długie lata.

widziałam kiedyś ciekawy podest ze schodkami prowadzący na taras, super to wyglądało

Myślę, że przydadzą się Wam w takiej sytuacji odpowiednie listwy schodowe. Polecam odwiedzić stronę firmy http://pawotex.com/. Ta firma jest producentem profili stalowych i aluminiowych. Do tego typu schodów sprawdzą się idealnie.

Jeśli szukacie fajnych schodów to sprawdźcie schody drewniane na zamówienie warszawa. Mają bardzo fajną ofertę, więc na pewno coś dla siebie wybierzecie. Polecam.

Przydała by się jakaś balustrady drewniane do wewnątrz  bo o wiele lepiej by to wyglądało..

Mi takie schody  to się nigdy nie podobały
http://www.highteadenbosch.net

http://www.highteadenbosch.net
Super oferta na schody prowadzące na taras, podobają mi się.. Polecam wam także schody wewnętrzne Warszawa które możecie zastosowac u siebie, mega nowoczesna opcja !

Opcja schodów przedstawiona wyżej na zdjęciu jest bardzo fajna. Chociaż ja bym doradził dokładnie przemyśleć rodzaj drewna jaki planuje się użyć w tym przypadku.