Baseny ogrodowe krok po kroku
Moderator: wika001
Basen w ogrodzie dobrze jest zaplanować na etapie urządzania ogrodu. Unikniemy wówczas dewastacji... Baseny ogrodowe krok po kroku >>
Redakcja
Przy budowie basenu najlepiej słuchać producenta, szczególnie, że wie najlepiej, jak zamontować swój basen. Sami korzystaliśmy z pomocy fachowców z PoolsFactory, którzy krok po kroku powiedzieli nam, jak powinniśmy przygotować teren i otoczenie, zanim przyjadą do nas na montaż. Basen już od kilku lat działa bez zarzutu.
Basen może być naprawdę dobrze zrobiony, jeśli słucha się rad producenta. To też istotne przy gwarancji. Najlepiej poczytać na blogu PoolsFactory: www.blog.poolsfactory.pl
Zdecydowanie lepiej opierać się na zaleceniach producenta. Basenowi basenowi nierówny, a ogólniki tez nie wiele mówią. Posłuchaliśmy rad fachowców z PoolsFactory i to było dobre posunięcie.
-
Servicespa.eu
- Początkujący

Szanowni Państwo planując basen ogrodowy w naszym polskim klimacie należy wybrać wersję optymalną i proporcjonalną do zasobności portfela.Istnieje kilka rozwiązań,które sprawdzą się ,przyniosą wiele radości i zabawy nie koniecznie uszczuplając znacząco budżet domowy.Koszt budowy basenu w ogrodzie w dużym stopniu zależy od warunków glebowych, wysokości ewentualnych wód gruntowych i terenu wokół basenu .
Do budowy basenu należy wybrać doświadczoną firmę,najlepiej nie związaną z jednym producentem co daje możliwość większego wyboru opcji i wariantów.Nalezy również sprawdzić czy firma jest samowystarczalna i wykonuje wszystkie prace począwszy od oceny gruntu,wykopania otworu,wykonania zbrojonej płyty betonowej aż po uruchomienie całej instalacji filtracyjno dezynfekcyjnej.Firma wykonująca basen w ogrodzie nie powinna też mieć problemu z ewentualnym sparowaniem instalacji basenu z instalacją solarną lub podłączeniem basenu do instalacji CO . Najprostszym rozwiązaniem, które sprawdza się w polskim klimacie jest podłączenie basenowej pompy ciepła o odpowiedniej mocy dobranej do ilości wody w basenie. Zapraszam na naszą stronę internetową i do kontaktu w razie pytań. www.servicespa.eu
Do budowy basenu należy wybrać doświadczoną firmę,najlepiej nie związaną z jednym producentem co daje możliwość większego wyboru opcji i wariantów.Nalezy również sprawdzić czy firma jest samowystarczalna i wykonuje wszystkie prace począwszy od oceny gruntu,wykopania otworu,wykonania zbrojonej płyty betonowej aż po uruchomienie całej instalacji filtracyjno dezynfekcyjnej.Firma wykonująca basen w ogrodzie nie powinna też mieć problemu z ewentualnym sparowaniem instalacji basenu z instalacją solarną lub podłączeniem basenu do instalacji CO . Najprostszym rozwiązaniem, które sprawdza się w polskim klimacie jest podłączenie basenowej pompy ciepła o odpowiedniej mocy dobranej do ilości wody w basenie. Zapraszam na naszą stronę internetową i do kontaktu w razie pytań. www.servicespa.eu
Re: Baseny ogrodowe krok po kroku
Takie akcesoria pewnie bardzo drogie.
-
michal.doz3
- Początkujący

Taki ostatnim etapem jeśli chodzi o basem to myślę, że dobrze jest zadbać o jego zadaszenie żeby za dużo zanieczyszczeń tam nie leciało. Ja mam u siebie siatkę z fulo.pl i też fajnie się sprawdza
Stelażowe i rozporowe baseny ogrodowe można znaleźć tutaj: https://www.hop-sport.pl/. Ja polecam te stelażowe bo są wytrzymałe i można je kupić nie tylko w kształcie okręgu ale także prostokąta
.
Niedawno skorzystałem z pomocy firmy http://ogrodyhortus.com.pl/ , chciałbym ich Wam polecic, poniewaz jestem bardzo zadowolony z ich pracy. Specjalizuja sie w projektowaniu i aranzacji ogrodów, Wszystko na najwyzszym poziomie.
-
joahimmatuszak
- Zainteresowany

Basen to dość spora inwestycja, więc nie wyobrażam sobie, żeby powierzyć taką sumę pieniędzy komuś niedoświadczonemu. Na szczęście, ostatnio z odsieczą przyszli mi fachowcy z https://www.folkpool.pl/pl/firma/filtry ... ch,684.htm i jeśli znajdziecie moment, to zachęcam do zapoznania się z ich możliwościami, bo naprawdę warto. To wbrew pozorom nie jest płatna reklama, po prostu chciałem ich polecić i w ten sposób odwdzięczyć się za wykonaną robotę.