Gdzie przechowywać meble ogrodowe?
Moderator: wika001
Re: Gdzie przechowywać meble ogrodowe?
W sumie trzymanie mebli w garażu nie jest złą opcją, jeżeli posiadamy odpowiednio duży garaż. Warto zauważyć że w zależności od tworzywa meble ogrodowe różnie znoszą niską temperaturę czy wilgoć.
-
pannajoanna
- Początkujący

dlatego ja się teraz zastanawiam czy przypadkiem sezonowo sobie gdzieś tego w jakimś magazynie nie przechować, nie będę przecież co jakiś czas nowych mebli kupować, zwłaszcza, że póki co żadna szopa/garaż nie wchodzi w grę niestety ;/
Podczas zimy ja chowam meble ogrodowe do mojej piwnicy i nic złego się nie dzieje
Może altana? 
-
weronika333
- Początkujący

może altana, a może selfstorage? 
My na szczęście mamy murowane pomieszczenie gospodarcze i tam przechowujemy przez całą zimę meble ogrodowe.
Jeżeli ktoś ma pomieszczenie gospodarcze to tam. Dobrze też się sprawia garaż. Czasem zdarza się jednak, że drewniane meble (np. takie duże, robione z bali) są przechowywane na dworze (przykryte plandeką). Więc wtedy warto pomyśleć o zabezpieczeniu takiego drewna, np. Vidaronem. Wtedy meble dłużej potrzymają.
-
LawkaOgrodowa_pl
- Zainteresowany

Zgadza się, ale pod warunkiem że dane mebel w ogóle zmieszczą się do budynku gospodarczego, musimy mieć ten fakt na uwadze. Poleca także garaż, nawet blaszany- ważne jest to aby po prostu schować je przed zimą.
-
pannajoanna
- Początkujący

zazdroszczę takich możliwości.... kupiliśmy teraz drewniano metalowe i albo to zaimpregnuję jak piszecie albo nie wiem... ale i tak rozglądam się po Krakowie za jakąś przechowalnią na obrzeżach ....
-
weronika333
- Początkujący

pannajoanna pisze:zazdroszczę takich możliwości.... kupiliśmy teraz drewniano metalowe i albo to zaimpregnuję jak piszecie albo nie wiem... ale i tak rozglądam się po Krakowie za jakąś przechowalnią na obrzeżach ....
zależy z której strony tego krakowa chcesz, ja ostatnio za tym szperałam trochę i widziałam info ze niedaleko balic się nowa rzecz otowrzyła, to po Twojej stronie?
-
pannajoanna
- Początkujący

weronika no właśnie nie do końca, ale mam koleżankę niedaleko Balic to jej podrzucę, może akurat
gdzie to dokłądnie?
gdzie to dokłądnie?
Ja mam oddzielne pomieszczenie do tego typu urządzeń.
-
Adrian Noga
- Początkujący

Zawsze można zainwestować trochę w jakiś garaż na pewno przyda się nie tylko do tych mebli 
- selfcontrol12
- Początkujący

Mimo wszystko najlepiej przechowują się meble drewniane. Ja kupiłam takie, które można bez problemu złożyć. Dzięki temu zajmują bardzo mało miejsca i na zimę chowam je do garażu. Spory wybór drewnianych mebli ogrodowych dostępny jest na homegarden.com.pl. Ale pewnie gdybym miała jakieś pomieszczenie gospodarcze w ogrodzie do przechowywania, to zdecydowałabym się na meble z technorattanu, bo moim zdaniem lepiej się prezentują.
Może jakaś altana albo domek w ogrodzie? Nie trzeba wiele, byle tylko był dach