Lampy solarne
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Lampy solarne
Ja osobiście preferuję lampy ledowe, zamontowałam takie w moim ogrodzie i prezentują się pięknie. W firmie ledsol mają naprawdę duży wybór i oryginalne modele.
Lampy solarne to całkiem dobry pomysł, jak najbardziej, często też do ogrodu są wybierane wspomniane wyżej lampy ledowe i nie bez powodu. Oszczędność na prądzie, jak również długość działania przemawia za nimi całkiem nieźle. Dobrze jest jeszcze o tym poczytać, może kogoś przekona. Tak czy inaczej wybierając oświetlenie do ogrodu, najlepiej wcześniej wybadać sytuację i sprawdzić jak to wygląda na rynku.
Kiedyś zastanawialismy sie nad tego rodzaju lampami jednak tak jak osoba wczesniej pisze wysokie i niskie temperatury znacznie ograniczają żywotność tego typu urządzenia. O wiele lepiej jest zdecydować się na lampy led. Które nie dosć,ze sa o wiele bardziej wytrzymałe to jeszcze dają lepsze i wyraźniejsze światło.
Proponuję zerknąć sobie do Iluve:

Wśród sklepów internetowych wybór jest tam najwiekszy.
Proponuję zerknąć sobie do Iluve:

Wśród sklepów internetowych wybór jest tam najwiekszy.
-
- Początkujący
A co myślicie o tym żeby zamiast lamp solarnych zamontować profile LED? Widziałam fajną inspiracje jak można je zamontować na zewnątrz ale nie wiem, czy to opłacalne 

ja gdzieś czytając bloga widziałam właśnie porównanie żarówek, myślę że solar nie wygra z ledem. Generalnie po pierwsze dlatego że led świeci dłużej i mamy kontrole nad oświetleniem w lampach solarnych ciężko o to.
-
- Zainteresowany
Profile LED również są jak najbardziej opłacalne i sprawdzą się przez cały rok, natomiast lampy solarne będą nam służyć w ogrodzie głównie latem i wiosną.
-
- Początkujący
U nas świetnie sprawdzają się lampy solarne LED od Aurora Garden. Są wydajne, eleganckie i kupione w atrakcyjnych cenach. Naprawdę polecamy! 

Ja będe własnie zakaldał firmę z oswietleniem ogrodowym
Powiem wam, ze no sporo zachodyu, np. ze spotkaniami, ale warto 

Nasze aranzacje łatwo jest realizować, jeśli ma się do dyspozycji tysiące pozycji. Wystarczy wybrac odpowiednie do stylu wystroju lampy wiszące na przykładzie fabrykaform widać, że rynek dba o klienta
Oświetlenie to jeden z wyznaczników atmosfery mieszkania.

-
- Początkujący
Lampy oraz latarnie solarne to świetne rozwiązanie dla domu, a przede wszystkim ogrodu. Bardzo polecam sklep petraenergia z lampami solarnymi w Warszawie, którzy działają także online.
Oczywiście lampy solarne w ogrodzie to świetny pomysł. Dobrze naładowana lampa może świecić nawet 8 godzin. Najczęściej wymienianą zaletą lamp solarnych jest ich przyjazność dla środowiska. Oszczędność jest również na etapie montażu, ponieważ takie lampy nie wymagają kosztownego przyłączenia do sieci energetycznej. Ja zamontowałem całe zestawy lamp solarnych w swoim ogrodzie.
czy taka lampa jest ekologiczna ? buduję domy z prefabrykatów i klienci często chcą żebyśmy od razu montowali ekologiczne oświetlenie stąd pytanie
-
- Początkujący
my poszliśmy w ekologię i minimalizm
także ledowe sie super sprawdziły, ale w tym roku dodaliśmy parę solarnych lampek też. Plus jest taki, że nasz ogród nie jest bardzo zacieniony, więc lampki spokojnie się naładują. wykorzystaliśmy je jako tak punktowo żeby trochę doświetlić niektóre miejsca. przy schodkach daliśmy takie coś : 
a jeszcze wrzuciliśmy taką z czujnikiem na tył domu, gdzie jest cały dzień słońce normalnie:

a jeszcze wrzuciliśmy taką z czujnikiem na tył domu, gdzie jest cały dzień słońce normalnie:
- Załączniki
-
- 1.png (35.02 KiB) Przejrzano 1690 razy
-
- Początkujący
oczywiście że jest ekoalaalicja pisze:czy taka lampa jest ekologiczna ? buduję domy z prefabrykatów i klienci często chcą żebyśmy od razu montowali ekologiczne oświetlenie stąd pytanie

Na ali widziałam lampy solarne w kształcie żarówki z haczykiem. Można takie oświetlenie zawiesić pod parasolem na tarasie czy też w każdym innymi miejscu. Fajnie to wygląda i przede wszystkim jest mega praktyczne. Działa niestety tylko latem.