Problem - posiałem trawę ale nie chcę żeby urosła bo to zła odmiana
Moderator: wika001
Problem - posiałem trawę ale nie chcę żeby urosła bo to zła odmiana
Witam jestem tu nowy i mam problem , wokół mojego domu posiałem trawę okazuje sie ze jest to trawa pastewna i tak posiałem ja kilka dni temu jeszcze nie wschodzi co zrobic by nie wzeszła? Chce kupic trawę sportowa i mieć piękny trawnik ale muszę pierw ta usunąć pomóżcie ,dzięki  

Re: Problem
Myśle czy poprostu nie dosiac dobrej jakościowo trawy np sportowej?

Ja bym tu nic nie zmieniał bo tylko na gorzej można to zrobić według mnie

- 
				sebastiantrof
- Początkujący 
To rzeczywiście duży problem.

Problem jest, narazie narazie nie podlewam jest sucho jak pieprz mam nadzieje ze nasiona nie wykiełkują i za około dwa tyg posieje porządna trawę barenburg sport , myśle ze jakos to będzie

Niestety za zaczęła wychodzić ta trawa , wziąłem zgrabilem i dosialem tej dobrej jakościowo trawy mam nadzieje ze będzie Ok wypowie sie
Ktoś doświadczony na ten temat?

Ktoś doświadczony na ten temat?
Chcesz kupić narzędzia ogrodnicze takie jak szpadle, łopaty, widły,siekiery, sekatory? Nie wiesz z jakiego sklepu najlepiej to kupić? Polecam wejść na twojazagroda.pl i zapoznać się z ofertą właśnie tego sklepu.

Może już lepiej tego nie ruszać 

- 
				kamillo2145
- Początkujący 
Grabie, widły czy łopaty można kupić też w sklepie z kosiarkami.

Re: Problem - posiałem trawę ale nie chcę żeby urosła bo to zła odmiana
proponuje na wiosne zajac sie dobrze trawnikiem a dokladnie pozbycie sie jakos starego lub ziemie przelozyc, nie wiem jak to fachowo opisac, dodatkowo ogarnac sportowa trawe nie wiem holenderska samosiejka tak to zwali :p , jakiegos czasu bardzo modna byla stosowana w klubach nizszych lig bo szybko rozsla, bardzo latwo sie pielegnowalo, narzedzia do pielegnacji mozesz ogarnac w necie nie wiem cellfast czy inne marki w zaleznosci co tam preferujesz i co potrzebujesz, najwazniejsze podlewac duzo trzeba ja bedzie w suche bardzo dni, po prostu przygotuj sobie plan na wiosne jak sie tym zajac, pozdro!