Tani i szybki taras
Moderator: wika001
Re: Tani i szybki taras
tylko kto tani taras robi
najlepiej zleć to firmie budowlano-remontowej
Popieram także zleciłem to firmie i nie żałuje
Taras nie musi być drogi, tak jak i meble tarasowe. Jak wiadomo, na tarasie bardzo dobrze sprawdzają się meble drewniane, które bardzo polecamy. Zapraszamy do sprawdzenia naszej oferty mebli ogrodowych i tarasowych, wszystko dostępne jest na stronie http://www.makrodom.pl/ a co najlepsze właśnie teraz trwa promocja i przy użyciu kodu „mak01” każdy klient otrzymuje 10% rabat na cały asortyment! Zapraszamy serdecznie!
-
- Zainteresowany
U mnie robili taras kompozytowy z firmy dobretarasy.pl. Robota poszła im sprawnie, uważam, że warta tych pieniędzy zważywszy na to, że już nie będę musiał wykładać kasy w późniejszym czasie na impregnację itp
-
- Początkujący
Deski tarasowe z kompozytu to najlepszy wybór. Szybkie, bezproblemowe i ładne.
Należy jednak zwrócić uwagę na deski, które chce się kupić - firm jest wiele, desek kompozytowych jeszcze więcej. Jeśli taras ma służyć przez lata to trzeba wybrać pewniejsze deski, najlepiej takie, które maja w składzie pvc i mączkę drzewną. Wszystkie inne to spore prawdopodobieństwo, że trafimy na chińszczyznę, albo deski inne kiepskie.... wiem,co mówię deski kompozytowe kupiłem dwa razy! najpierw bez przemyślenia, pierwsze lepsze i juz po 2 miesiącach się rozpadły!! Potem się przyłożyłem, poczytałem, popytałem i wybrałem deski kompozytowe Teraso. Świetny producent - deski piękne
mam je od lata, przetrwały całą zimę w nienaruszonym stanie i czekam juz na wiosnę i lato.
Zastanawiam się jeszcze nad balustrada teraz - tez na pewno wybiorę kompozyty, bo to idealny materiał.
Należy jednak zwrócić uwagę na deski, które chce się kupić - firm jest wiele, desek kompozytowych jeszcze więcej. Jeśli taras ma służyć przez lata to trzeba wybrać pewniejsze deski, najlepiej takie, które maja w składzie pvc i mączkę drzewną. Wszystkie inne to spore prawdopodobieństwo, że trafimy na chińszczyznę, albo deski inne kiepskie.... wiem,co mówię deski kompozytowe kupiłem dwa razy! najpierw bez przemyślenia, pierwsze lepsze i juz po 2 miesiącach się rozpadły!! Potem się przyłożyłem, poczytałem, popytałem i wybrałem deski kompozytowe Teraso. Świetny producent - deski piękne

Zastanawiam się jeszcze nad balustrada teraz - tez na pewno wybiorę kompozyty, bo to idealny materiał.
Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają takie tarasy. Na działkach to chyba dość popularne rozwiązanie
Polecam wykorzystanie desek kompozytowych. Trwałe i szybkie w montażu rozwiązanie.
U nas na śląsku dobra firma ALUPLEX. Mnie robili, jestem bardzo zadowolony.emika pisze:Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają takie tarasy. Na działkach to chyba dość popularne rozwiązanie
https://www.youtube.com/watch?v=7xhYXoVLhHo
https://www.youtube.com/watch?v=IYYFNTjlUfQ
Tymek_Tymek pisze:Deski tarasowe z kompozytu to najlepszy wybór. Szybkie, bezproblemowe i ładne.
Należy jednak zwrócić uwagę na deski, które chce się kupić - firm jest wiele, desek kompozytowych jeszcze więcej. Jeśli taras ma służyć przez lata to trzeba wybrać pewniejsze deski, najlepiej takie, które maja w składzie pvc i mączkę drzewną. Wszystkie inne to spore prawdopodobieństwo, że trafimy na chińszczyznę, albo deski inne kiepskie.... wiem,co mówię deski kompozytowe kupiłem dwa razy! najpierw bez przemyślenia, pierwsze lepsze i juz po 2 miesiącach się rozpadły!! Potem się przyłożyłem, poczytałem, popytałem i wybrałem deski kompozytowe Teraso. Świetny producent - deski pięknemam je od lata, przetrwały całą zimę w nienaruszonym stanie i czekam juz na wiosnę i lato.
Tak czy tak, deski tarasowe należy przykryć. U mnie było to samo. Polecam Firmę ALUPLEX
U mnie robili: https://www.youtube.com/watch?v=7xhYXoVLhHo
https://www.youtube.com/watch?v=IYYFNTjlUfQ
W moim domu rodzinnym taras był opłytkowany. Przetrwał w nienaruszonym stanie wiele lat
Ale jednak deski wyglądają dużo przytulniej i ładniej, więc chyba też się na nie zdecyduję...

DokładnieAgniesia pisze:W moim domu rodzinnym taras był opłytkowany. Przetrwał w nienaruszonym stanie wiele latAle jednak deski wyglądają dużo przytulniej i ładniej, więc chyba też się na nie zdecyduję...

-
- Początkujący
Jeżeli chodzi o aranżację i wykończenie tarasu to wybór materiałów mamy naprawdę szeroki, wiele zależy od naszego gustu czy budżetu. Fajnym rozwiązaniem będą deski kompozytowe lub płytki.
Tani i szybki? Brzmi jak przepis na fuszerkę. Zrobić raz a porządnie.
W tym celu na pewno trzeba wynająć profesjonalną ekipę. Warto popatrzeć różne oferty, gdyż żeby znaleźć tanią i dobrą ekipę trzeba się trochę naszukać, zacznij od ogłoszeń na forum gdzie na pewno znajdziesz kogoś zaufanego.