Nietypowe pomysły na altany
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Nietypowe pomysły na altany
Dużo ludzi robi altany z drewna, ale uważam, że również stalowe mogą być ciekawe. Nie tylko gwarantują stabilność i niezawodność stelażu, ale także można nadać im nowoczesny wygląd.
Ja ostatnio widziałam bardzo fajną - biała, prostokątna, z firankami, a w środku stół z krzesłami i chyba hamak. Coś pięknego 

Mi się marzy altanka. Ale już nie na ten sezon. Ale spróbuje zaprojektować sam. A może nawet spróbuje sam postawić. Jakieś porady? Jaki kształt najlepiej? Albo z jakiego drewna? 

-
- Początkujący
Akurat jeżeli chodzi o altany i generalnie meble, architekturę ogrodowa, to możemy pomóc i doradzić na forum bo zajmujemy się tym na co dzień, zapraszamy 

Polecam uniwersalne altany kryte strzechą. Mogą wyglądać bardzo różnorodnie, wyposażenie w środku może być klasyczne albo nowoczesne, jestem przekonany, że każdy wymyśliłby altankę idealną dla siebie.
Bardzo lubię nowoczesne altany ogrodowe. Zobaczcie ten projekt altany przy basenie:

Jak Wam się podoba takie miejsce? I co sądzicie: czy, że lepiej wykonać taką konstrukcję w drewnie, czy w stali?

Jak Wam się podoba takie miejsce? I co sądzicie: czy, że lepiej wykonać taką konstrukcję w drewnie, czy w stali?
ja również wolę tradycyjne, zobacz tu może coś interesującego dla siebie zobaczysz
drewbud24.pl/realizacje.html
drewbud24.pl/realizacje.html
To może coś w rodzaju szałasu 

Grunt aby altana ogrodowa spełniała swoje podstawowe zadanie, nie musi być wcale wymyślna bo moim zdaniem ta tradycyjna równie dobrze się sprawdzi, jeżeli oczywiście będziemy o nią odpowiednio dbać.
-
- Początkujący
Ja mam altanę ogrodową o dosyć dużych wymiarach. Znajduje się w niej nawet niewielka łazienka. Własnie planujemy ją trochę odświeżyć i wymienić armaturę. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Można stosować te same produkty, co w przypadku łazienek domowych? Altanka zimą nie jest ogrzewana. Nie wiem, czy może mieć to jakiś wpływ na stan urządzeń sanitarnych?
-
- Początkujący
Dobrze zaaranżowana altana to prawdziwy skarb
Moja siostra budowała w zeszłym roku altanę na działce i teraz mamy świetne miejsce na rodzinne spotkania. W aranżacji pomógł jej projektant wnętrz z Łodzi, więc nie tylko robi spore wrażenie na gościach, ale jest też bardzo funkcjonalnie urządzona. Jest miejsce na wszystko, łącznie z narzędziami ogrodowymi i kilka miejsc do spania, pomimo niewielkiej powierzchni 

Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 9:46 przez kasiajagoda, łącznie zmieniany 1 raz.
ciekawym pomysłem jest pokrycie altany strzechą, wygląda mega fajnie, eko i naturalnie
-
- Początkujący
Sporo inspiracji na eleganckie jak i tradycyjne altanki z drewna znajdziecie w firmie Drewnotrik. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i pomysły. Może ktoś ma jakis nietypowy pomysł na altankę chętnie zobaczymy propozycje
Poniżej jedna z wielu naszych propozycji. Solidna ręczna praca, co daje gwarancję że altanka posłuży wiele dobrych lat. 

- Załączniki
-
- 27624727_1790497321243991_547335803043720183_o.jpg (100.18 KiB) Przejrzano 2362 razy
-
- Zainteresowany
Witam wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o nietypowe altany, to pierwsze co przychodzi mi na myśl to pokrycie jej strzechą, co w praktyce naprawdę prezentuje się bardzo efektownie. Koszty wykonania wbrew pozorom nie są wysokie.
Hm, musiałbym to zobaczyć |"na żywo".