Z czego taras?
Moderator: wika001
Re: Z czego taras?
fakt że mniej roboty jest przy takich imitacjach, i bardzo ładnie to wygląda 
no penwie, że ładnie.
płyty tarasowe Old Town mają niepowtarzalny klimat, zdecydowanie to je bym wybrał gdybym miał możliwość za aranżować taras 
Uwielbiam wieczory na tarasie, przy świeczkach i winku
moim zdaniem najpiękniejszy jest taras z drewna. To klasyka, świetnie się prezentuje i ma niepowtarzalny klimat. Jest wiele opinii na temat pielęgnacji takiego tarasu, ale uważam, że to nie jest poblemem. Najlepiej w przypadku takiej inwestycji postawić na profesjonalne środki i mieć spokój na kilka lat. Ja wybrałam olej oraz środek do czyszczenia drewna na zewnątrz firmy Bona i jestem zadowolona z efektu 
Na drewno bym się nie zdecydował, ze względu na to, że trzeba je konserwować. A wiadomo, że narażone jest na śnieg, deszcz, słońce. Interesuje mnie coś bardziej trwałego. Myślałem o kostce, znajomi mają i dobrze znosi zimowe warunki, jest nie do zdarcia. Trawertyn, o którym piszecie na forum też wydaje się ciekawy. Może ktoś wie ile takie cudo kosztuje?
-
maaaariusz
- Zainteresowany

Są specjalne deski tarasowe https://www.obi.pl/ogrod-i-wypoczynek/t ... owe/c/1462. I to z nich warto skorzystać. Polecam, sprawdzone rozwiązanie!
Witam serdecznie ja polecałbym deski albo ewentualnie kompozyt. Sam wybrałem ostatnio ten drugi materiał . Korzystałem z usług tej firmy: Pinat są naprawdę dobrzy w tym co robią. Także mogę ich polecić w 100 procentach. Pozdrawiam!
- malejczyk1980
- Zainteresowany

- Kontakt:
Ja postawiłem na kostkę brukową. Czytałem na durobed.pl potem zajrzałem do producenta i okazało się, że wybór jest naprawdę ogromny. Dopasowalem wzór i kolor i tyle. Tylko pamiętajcie, żeby taką kostkę zaimpregnować - zdecydowanie dłużej pociągnie i nie będzie się prosić o pielęgnację, przynajmniej nie tak często
Warto też pomyśleć o jakieś osłonie na taras, która będzie chroniła przed słońcem. Najlepiej zainwestować w markizy, bo są ona praktyczne i funkcjonalne. Tutaj markizy-poznan.pl można sobie sprawdzić różne propozycje i zobaczyć, która będzie nam odpowiadać.
Moim zdaniem drewno jest dobrym materiałem. Przy odpowiedniej impregnacji i konserwacji na pewno posłuży przez wiele lat, a w dodatku będzie po prostu ładne i eleganckie dla obserwatora z zewnątrz.