Ale po kilku nieudanych próbach wyhodowania nieudanego trawnika, z mnóstwem chwastów, też skusiłam się na trawę w rolkach i to była bardzo dobra decyzja. Od razu uzyskałam piękny trawnik, o którym tak długo marzyłam. Nie mogę teraz sobie darować, że tyle czasu nie mogłam się na to zdobyć. Polecam każdemu kto chce mieć ładny trawnik.
 Ale po kilku nieudanych próbach wyhodowania nieudanego trawnika, z mnóstwem chwastów, też skusiłam się na trawę w rolkach i to była bardzo dobra decyzja. Od razu uzyskałam piękny trawnik, o którym tak długo marzyłam. Nie mogę teraz sobie darować, że tyle czasu nie mogłam się na to zdobyć. Polecam każdemu kto chce mieć ładny trawnik.Trawa w rolkach
Moderator: wika001
Re: Trawa w rolkach
Kiedyś uważałam, że trawa w roklach to głupia ekstrawagancja, skoro można zasiać trawę tradycyjnie przy pomocy pracy i ziarenek  Ale po kilku nieudanych próbach wyhodowania nieudanego trawnika, z mnóstwem chwastów, też skusiłam się na trawę w rolkach i to była bardzo dobra decyzja. Od razu uzyskałam piękny trawnik, o którym tak długo marzyłam. Nie mogę teraz sobie darować, że tyle czasu nie mogłam się na to zdobyć. Polecam każdemu kto chce mieć ładny trawnik.
 Ale po kilku nieudanych próbach wyhodowania nieudanego trawnika, z mnóstwem chwastów, też skusiłam się na trawę w rolkach i to była bardzo dobra decyzja. Od razu uzyskałam piękny trawnik, o którym tak długo marzyłam. Nie mogę teraz sobie darować, że tyle czasu nie mogłam się na to zdobyć. Polecam każdemu kto chce mieć ładny trawnik.

Ale po kilku nieudanych próbach wyhodowania nieudanego trawnika, z mnóstwem chwastów, też skusiłam się na trawę w rolkach i to była bardzo dobra decyzja. Od razu uzyskałam piękny trawnik, o którym tak długo marzyłam. Nie mogę teraz sobie darować, że tyle czasu nie mogłam się na to zdobyć. Polecam każdemu kto chce mieć ładny trawnik.Re: Trawa w rolkach
To normalne.

Powiem szczerze, że  trawa w rolkach, to super sprawa. Tutaj http://trawnikproducent.pl znajdziecie ciekawą ofertę w tym zakresie. Mają tam bowiem różne gatunki trwa. Zawsze należy wybrać takie rozwiązania, które są dopasowane do konkretnych potrzeb.

U mnie rewelacyjnie sprawdziły się krakowskie trawniki firmy lukas-garden.pl właśnie takie z rolki. Firma najpierw zajęła się wyrównaniem terenu następnie położyła trawę z rolek i tak sobie wszystko ładnie rośnie.

Powiem wam szczerze,że zdecydowanie wolę ręcznie sianą trawę. Zerknijcie sobie na taką firmę http://www.agronas.pl/ oni się zajmują właśnie produkcją mieszanek traw, ale takich naprawdę solidnych, dobrej jakości. Jak ktoś zakłada trawnik to właśnie takie warto kupować.

A może pomyślicie o sztucznej trawie? Moim zdaniem jest dużo wygodniejsza niż zwykła trawa. Nie musimy jej kosić ani podlewać, a wygląda tak samo. Zresztą zobaczcie sami: http://www.etrawa.pl/.

Jeśli trafisz na dobrą jakość to fajnie, ale ogólnie to jest to ogrodów gdzie efekt musi być szybki  a szybki nie zawsze jest najlepszy
 a szybki nie zawsze jest najlepszy 

Sztuczna trawa nijak ma się odo ogrodu, przede wszystkim pod kątem wyglądu bo moim zdaniem nie prezentuje się tak dobrze jak zwykła, naturalna trwa i nie oddaje klimatu ogrodu.

A ja uważam, że trawa w rolkach to bardzo dobre rozwiązanie. Sama mam taką w ogrodzie i wygląda fajnie. Dużo szybsza opcja niż zasiew trawy.

BOB-BUDOWNICZY

#reklama #ogród #ogrodzenie #gabiony 
Firma RATAYCZAK OGRODY MARZEŃ zaprasza do korzystania z szerokiej oferty dotyczącej projektowania, zakładania oraz pielęgnacji ogrodów.
Świadczymy kompleksowe usługi ogrodnicze: 

-doradztwo i projektowanie przez mgr inż. Architekta Krajobrazu - przedstawia realistyczne wizualizacje
-zakładanie i urządzanie od podstaw istniejących terenów zieleni (ogrodów przydomowych, zieleni publicznej, na balkonach oraz tarasach)
-prace ziemne, adaptacja terenu, przystosowanie lub/i ulepszenie warunków glebowych w ogrodzie
-zakładanie systemów nawadniających
-zakładanie trawników z siewu oraz z rolki
-pielęgnacja (m.in. cięcie żywopłotów, formowanie roślin, pielenie, karczowanie, koszenie trawników, wertykulacja, aeracja, odchwaszczanie i nawożenie, zwalczanie szkodników w ogrodzie, sadzenie roślin, zabezpieczanie roślin na zimę.
Jesteśmy otwarci na potrzeby, wymagania i oczekiwania indywidualnych klientów.
Nasza firma zajmuje się również wykonywaniem ogrodzeń gabionowych oraz architektury z gabionów.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego
Pracujemy od poniedziałku do czwartku: 8:00 - 16:30 , a w piątki: 8:00 - 14.00.
tel.; 575-626-207
@: ogrodymarzen@ratayczak.pl
Działamy na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego

Firma RATAYCZAK OGRODY MARZEŃ zaprasza do korzystania z szerokiej oferty dotyczącej projektowania, zakładania oraz pielęgnacji ogrodów.
Świadczymy kompleksowe usługi ogrodnicze:

-doradztwo i projektowanie przez mgr inż. Architekta Krajobrazu - przedstawia realistyczne wizualizacje
-zakładanie i urządzanie od podstaw istniejących terenów zieleni (ogrodów przydomowych, zieleni publicznej, na balkonach oraz tarasach)
-prace ziemne, adaptacja terenu, przystosowanie lub/i ulepszenie warunków glebowych w ogrodzie
-zakładanie systemów nawadniających
-zakładanie trawników z siewu oraz z rolki
-pielęgnacja (m.in. cięcie żywopłotów, formowanie roślin, pielenie, karczowanie, koszenie trawników, wertykulacja, aeracja, odchwaszczanie i nawożenie, zwalczanie szkodników w ogrodzie, sadzenie roślin, zabezpieczanie roślin na zimę.
Jesteśmy otwarci na potrzeby, wymagania i oczekiwania indywidualnych klientów.
Nasza firma zajmuje się również wykonywaniem ogrodzeń gabionowych oraz architektury z gabionów.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego
Pracujemy od poniedziałku do czwartku: 8:00 - 16:30 , a w piątki: 8:00 - 14.00.
tel.; 575-626-207
@: ogrodymarzen@ratayczak.pl
Działamy na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego
- 
				majawogrodzie
- Zainteresowany 
Ja miałem taką  w rolce na działce ale została ona położona nieumiejętnie a jak to zwykle bywa...poszedł taki deszcz, że nie dość, że trawa nie zdążyła się ukorzenić to popłynęła z prądem. Teraz zasadziłem trawę nie z rolki tylko z nasion. Kupiłem bardzo dobre nasiona z www.agronas.pl.Trawka pięknie wybujała  i teraz możemy cieszyć się pięknym trawnikiem.

- 
				ogrodniczkakl
- Początkujący 
- Kontakt:
Mój sąsiad w wakacje rozkładał trawę w rolkach. Dom skończył budować, wakacje się kończyły a chciał mieć zielono przed zimo. Ale co się okazało kilka tygodni temu trawa pousychała i pewnie będzie do wymiany, a zapewne sporo kosztowała

- 
				Geldmarket
- Początkujący 
sam skorzystałem z takiego rozwiazania i mam trawe generalnie w 1 dzień jak bym chcial taki trawnik wychodowac to nie wiem czy przez 4 lata dał bym rade

- malejczyk1980
- Zainteresowany 
- Kontakt:
A jakie są koszty, np. za metr takiego trawnika?

- 
				Dixiestore_pl
- Zainteresowany 
Zależy już konkretnie od odmiany oraz metrażu, z doświadczenia wiem, że taka trawa w rolkach nie należy do tanich rozwiązań, ale dobrze się sprawdza jeżeli będziemy ją odpowiednio pielęgnować.