Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Moderator: wika001
Re: Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Storczyki, lilie i konwalie.
Storczyki, fiołki i róże.
Konwalie i w ogóle wszystkie drobne kwiaty.
Nie lubię takich kwiaciarnianych róż - strasznie banalne.
Nie lubię takich kwiaciarnianych róż - strasznie banalne.
Frezje i lilie.
rododendrony
A ja najbardziej lubię konwalie, frezje i maciejkę, bo bardzo kojarzy mi się z dzieciństwem.
W wazonie, na prezent, najbardziej lubię eustomę (delikatna, a żywotna), frezje (mamma mia, ten zapach...), białe róże. Całkiem ok są fiołki w doniczce.
Co do zewnątrz - większe pole do popisu, kwiaty żywe dłużej cieszą oko... Tutaj moje ulubione to te pachnące (chociaż magnolią czy tulipanem nie pogardzę): bzy, jaśmin, róże, piwonie, lawenda. W sumie wszystkie mam z nich, choć bez jest zbyt malutki i jeszcze nie ma kwiatów...
Co do zewnątrz - większe pole do popisu, kwiaty żywe dłużej cieszą oko... Tutaj moje ulubione to te pachnące (chociaż magnolią czy tulipanem nie pogardzę): bzy, jaśmin, róże, piwonie, lawenda. W sumie wszystkie mam z nich, choć bez jest zbyt malutki i jeszcze nie ma kwiatów...
Ostatnio do grona ulubieńców dołączyły sukulenty. Mam sporo tego w domu, łatwe w pielęgnacji chociaż trzeba pamietac by nie lać za dużo wody, ja jednego grubosza przelałam i mi padł 

Zdecydowanie tulipany.
Ja ostatnio zakochałam się w hibiskusach, pięknie pachną, a do tego długo i obficie kwitną. Popatrzcie sami i nie mówicie że Wam się nie podobają: http://www.podkarpackiesady.pl/57-hibiskusy
Do grona moich ulubionych kwiatów nalezą storczyki, frezje, tulipany oraz magnolia która posiadam od wielu lat w swoim ogrodzie
Oczywiście to kwestia gustu i każdemu podoba się coś innego, każdy ma inna koncepcję roślin czy kwiatów jakie chce mieć w swoim ogrodzie.

-
- Początkujący
Moje ulubione kwiaty to storczyki. Nie tylko ja je uwielbiam, ale również moja babcia. Mamy w swojej kolekcji łącznie około 20 sztuk. Teraz przymierzamy się do zakupu tych niebieskich, wyglądają magicznie =)
Storczyki - to właśnie są moje ulubione kwiaty. Dlaczego one? Przede wszystkim dlatego, że są bardzo ładne i różne, a do tego długo stoją. O storczyki należy dbać, a pielęgnacja głównie polega na podlewaniu rośliny. Najważniejsze to ich nie przelać.
-
- Początkujący
Mój ulubiony to grubosz hobbit. Miałam go parę lat i zawsze wyglądał pięknie, niestety złapał jaką chorobę i nic mu nie pomogło . Zamiokulkas ziemiolistny jest następny na liście moich ulubionych i wygląda równie pięknie , do tego nie wymaga za dużo : )
-
- Zainteresowany
Ja z kolei bardzo lubię astry. Bardzo ładnie wyglądają i nie są trudne w utrzymaniu. Kupiłem sobie kilka gatunków na allegro od sklepu roslinydoogrodu.pl i cieszą oko.