Jakie ogrodzenie ?

Zastanawiasz się jak ogrodzić swoją działkę czy ogród? Które ogrodzenie spełni Twoje wymagania i dodatkowo będzie elementem dekoracyjnym ogrodu? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na te pytania.

Moderator: wika001

szmeraczka
Aktywny
Aktywny

Jakie ogrodzenie ?

Post autor: szmeraczka »

Witajcie! Zastanawiam się nad wyborem ogrodzenia nie bardzo wiem jaki najlepiej wybrać . Czy ogrodzenie drewniane czy z betonu a może siatka taka usztywniana? Co mi radzicie? Niedawno patrzyłem za drewnem bo braliśmy pod uwagę tylko drewniany ale może Wy mi jeszcze doradzicie:)

mebmiar
Początkujący
Początkujący

Re: Jakie ogrodzenie ?

Post autor: mebmiar »

Najlepiej na tym nie oszczędzać.

merol
Początkujący
Początkujący

Post autor: merol »

Ja mam u siebie panele ogrodzeniowe, a na nich taśmy ogrodzeniowe thermoplast żeby całkowicie odgrodzić się od ulicy i sąsiadów, polecam takie rozwiązanie

Awatar użytkownika
wagner-kasia
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wagner-kasia »

Polecam kute ogrodzenia, ale już wam tlumaczę dlaczego właśnie takie , moja sasiadka ma własnie takie ogrodzenie i co najistotniejszą rzeczą jest ma wykonana na nim metaloplastykę co dało niesamowity urok temu ogrodzeniu. Z tego co się dowiedziałem korzystala z firmy na terenie Warszawy

stix
Początkujący
Początkujący

Post autor: stix »

Mi też się bardzo podobają betonowe ogrodzenia posesyjne w W.awruku. Fajnie jak jeszcze są połączone ze stalą w jakiś artystyczny sposób. Ładnie się prezentuje

nikosiu
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: nikosiu »

Ja też się zastanawiam. Podobają mi się w zasadzie dwa: panelowe i łupane. Na razie skłaniam się ku łupanemu świetnie pasuje np. ze stalowymi przęsłami pomalowanymi na czarno.

wandrok
Początkujący
Początkujący

Post autor: wandrok »

kute ogrodzenia są eleganckie, łatwo tez do nich dostac elementy wykończeniowe - jak rozetki, czy daszki.

Awatar użytkownika
Dobromir
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dobromir »

Jeśli mowa o solidnym i ładnym ogrodzeniu, to ja poza drewnem nie brałbym nawet czegokolwiek innego pod uwagę. Sam kupowałem drewniana ogrodzenie i jestem zadowolony z tego, jak nieźle się prezentuje. Choć to też zasługa tego, że projekt był przygotowany przeze mnie. :wink:

Awatar użytkownika
wagner-kasia
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wagner-kasia »

A myślałaś może o ogrodzeniach panelowych?? Sama takie mam i powiem Ci że super sprawa bardzo dobrze się prezentują a na dodatek solidne i wytrzymałe mi akurat robiła firma z Krakowa i jestem zadowolona.

BiPiBruk_pl
Początkujący
Początkujący

Post autor: BiPiBruk_pl »

Też myślę, że na ogrodzeniu nie ma co oszczędzać. Ja u siebie niestety przyoszczędziłem i mam kiepskiej jakości siatkę. Żałuje tej decyzji. Polecałbym drewno jako ogrodzenie, ładnie i naturalnie wygląda.

szmeraczka
Aktywny
Aktywny

Post autor: szmeraczka »

W kontekście moich poszukiwań idealnego ogrodzenia trafiłam na bardzo fajne i pomocne artykuły - może się komuś przyda, więc podrzucam namiary na nie http://www.e-ogrodek.pl/artykuly/ogrodzenia-39. Przy okazji dziękuję wszystkim za porady!

kordoba
Aktywny
Aktywny

Post autor: kordoba »

Postawiłam już sobie dom ale teraz myślę o ogrodzeniu. Widziałam ofertę firmy ZKM Konieczny i bardzo mi się spodobała. Chyba się na nich zdecyduję. Lepiej zaufać tym, którym inni już wczesniej zaufali.

Awatar użytkownika
JerryKK
Początkujący
Początkujący

Post autor: JerryKK »

Mi to zawsze podobały się ogrodzenia kute. Jak juz postawie swoj dom to na pewno takie postanie u mnie :)

stix
Początkujący
Początkujący

Post autor: stix »

Teraz ogrodzenia panelowe są bardzo modne i wcale mnie to nie dziwi, bo rzeczywiście ładnie sie prezentują. Poza tym są stosunkowo niedrogie

RSzmicio_pl
Początkujący
Początkujący

Post autor: RSzmicio_pl »

Wybór ogrodzenia zależy od wielu czynników. Trzeba na pewno wziąć pod uwagę budżet jaki możemy na to przeznaczyć, ale także i estetykę. Według mnie wybór powinien być wypadkową tych dwóch czynników.

ODPOWIEDZ