Jakie zioła na dworzu?
Moderator: wika001
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Jakie zioła na dworzu?
Co prawda nie ogród... ale na balkonie trzymamy tymianek, miętę, rozmaryn i bazylię. Jak jest zimniej to przenosimy do środka.
zaczynam wielki remont mieszkania!
-
- Początkujący
Mięta i bazylia
co roku je hoduję.

koperek, bazylia, rozmaryn 

W tym roku planuję mieć pierwsze swoje zioła na balkonie
pietruszke, miete, bazylie, tymianek i rozmaryn. Chciałabym tez pomidorki koktajlowe ale nie wiem czy uda mi sie je wychodowac

Na dworzu? A co to za słowo jest niby? Pole już słyszałem, dwór też, ale "dworz"? Ciekawie.
A tak na serio to tradycyjnie - rozmaryn, mięta, bazylia. Ja przynajmniej mam takie u siebie na dworzu, haha 

Ja mam miętę, bazylię, magi(?) nie wiem jak to się nazywa, ale daje się do rosołu 

to co
to się nazywa lubczyk:)ekpola pisze:Ja mam miętę, bazylię, magi(?) nie wiem jak to się nazywa, ale daje się do rosołu
u mnie priorytetowo muszą być zioła jak mięta, melisa, rumianek i bazylia.
U mnie jest bazylia, estragon, rozmaryn, koper, a w przyszłości planuję konopie indyjską. 

-
- Początkujący
ja mam bazylie, oregano i mięte - chyba wszystkie wymieniłam. 

W naszym niewielkim ogrodzie mamy szczypiorek, oregano, rozmaryn, miętę, melisę i bazylię (ale ta ostatnia się nie utrzymała, coś jej się u nas nie podobało). Cała reszta daje radę i nie zapowiada się, żeby ta sytuacja miała się zmienić.
-
- Początkujący
Może majeranek? Nie jest trudny w hodowli.
Majeranek, bazylia, oregano, mięta, szczypiorek, melisa - te zioła goszczą u mnie w ogrodzie