Parasol, markiza czy pawilon?
Moderator: wika001
Re: Parasol, markiza czy pawilon?
Z tych trzech to faktycznie markiza najlepsza. No i da się zwinąć.
Mam markizę na balkonie od dwóch lat i nie wymieniłbym jej na żadne inne rozwiązanie.
Zdecydowanie pawilon.
Markiza jest genialnym rozwiązaniem jedyną wadą jest to, że nie można jej przenosić tak jak parasola czy pawilonu. Dla każdego coś miłego ja preferuje wszystkie trzy każde do innego miejsca: parasol na balkon, markiza na tarasie rozwijana tylko w słoneczne dni a pawilon do ogrodu blisko grilla. Każdy ma inny gust i coś co dla mnie jest oczywiste dla kogoś innego może być beznadzieją więc najlepiej wypiszcie sobie na karteczce za i przeciw i tam gdzie wyjdzie więcej argumentów na za macie gotową odpowiedź co kupić.
Marta
też uważam, że markiza wygląda bardzo sympatycznie. Jeśli ktoś ma taką możliwość to ja bym radziła markizę.
Markiza jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji
-
- Początkujący
Markiza lub parasol- moim zdaniem te dwie opcje będą w tym przypadku najlepsze z racji prkatyczneog punktu widzenia, poniewz mozna je dosyć szybko schowac i złożyć, a poza tym znakomicie zdają egzamin jako ochrona przed słońcem.
Też bym stawiała na markizę. Wygląda bardzo elegancko i jest jednocześnie praktyczna.
Prawda jest taka, że najlepiej kupować w sprawdzonych miejscach. Tylko wtedy będziemy mieli pewność co do jakości. Moim zdaniem świetne rozwiązania mają tutaj https://www.markizy-poznan.pl . Oferta jest naprawdę konkretna.
Ja też uważam że najlepszą opcją markiza. Ja zamontowałem małą na balkonie i sprawdza się idealnie.
Na tarasie to chyba rzeczywiście najlepiej sprawdzi się markiza
Też mi się markizy podobają. I jeszcze żagle przeciwsłoneczne.
-
- Początkujący
W tym przypadku decyduje estetyka wykonania oraz praktyczność, a akurat markiza spełnia te wymogi, więc moim zdaniem to również najlepsza opcja.
Dla mnie w takim przypadku przemawia jedynie parasol. Po prostu to wydaje mi się najrozsądniejsze.
-
- Początkujący
Rozległe werandy i pergole zwykle kojarzą się z luksusowymi, śródziemnomorskimi rezydencjami. Jest to jednak rozwiązanie, które doskonale sprawdza się również w naszym klimacie. Efektowne i funkcjonalne zadaszenia, jakimi są pergole, dają każdemu właścicielowi domu możliwość komfortowego odpoczynku na świeżym powietrzu zarówno wtedy, kiedy świeci palące słońce, jak i wówczas, gdy pada deszcz. Możliwość częściowego zabudowania pergoli to zaś doskonała ochrona przed wiatrem. Mnie podobają się te z http://markizytarasy.pl/oferta/pergole-werandy/