Zamiatarka
Moderator: wika001
Re: Zamiatarka
Nie oszukujmy się, jeśli chcemy mieć piękny i funkcjonalny ogród, to musimy najpierw dać coś od siebie. Musimy zainwestować w dobrej jakości materiały i narzędzia, aby nadać mu upragniony kształt i wygląd. Jeśli nie chcecie przepłacać za materiały z wyższej półki, musicie szukać racjonalnych rozwiązań.
To coś co trzeba mieć.
Zgadzam się bez dobrego sprzętu nic nie zdziałamy . Ja sama kupiłam taką szorowarkę do podłóg do swojej hali magazynowej. Wiem , że mają też w ofercie różne pojazdy komunalne , które nadają się w sam raz do sprzątania ogrodu . Polecam sprawdzić tej firmy stronę .
Akurat w kwestii narzędzi oraz maszyn, które skutecznie wspomogą i ułatwią nasza pracę w ogrodzie, mogę polecić również nasza stronę, gdzie pomożemy i doradzimy podczas wyboru, to nasza specjalizacja.
-
- Początkujący
Ja posiadam zamiatarkę s650 z aatrenkar-karcher.pl i sprawdza się bardzo dobrze. Użytkuję ją od ponad 2 lat i nie miałem żadnych problemów z jej działaniem.
-
- Początkujący
Myślę, że dla Ciebie rozwiąże ten problem profesjonalna firma sprzątająca. Będziesz miał problem z zamiatarką z głowy i w dodatku posprzątane.
Za mnie tam takie rzeczy robi firma sprzątająca Brudny Harry i ja o nic się nie muszę martwić
Również polecam sprawdzić jak ktoś szuka firmy do sprzątania biur itp:)

U nas w Gorzowie, dbaniem o teren wokół budynku, w którym pracuję zajmuje się firma sprzątająca. Czyste chodniki oraz soczysty trawnik, to ich główne zadanie na zewnątrz w ramach sprzątania biur.
My np. ostatnio zdecydowaliśmy się na wypożyczenie maszyn czyszczących i dzięki temu możemy dbać o czystość znacznie lepiej.
Maszyny czyszczące do ogrodu? Moim zdaniem to średni pomysł, lepiej własnoręczne wykonać większość prac i cieszyć się pięknym, czystym ogrodem na co dzień.
Polecam szczególnie kosiarki od Kerpol Karcher, sa niezwykle wygodne w użytkowaniu i wytrzymałe. Widziałam, że teraz są w jeszcze bardziej przystępnych cenach, warto się zainteresować. 

-
- Początkujący
Wszystko zależy do tego jakie są nasze potrzeby i jak duży trawnik, powierzchnię posiadamy, to tak apropo kosiarki. Co do samej zamiatarki to także uważam, że to dobry pomysł ale do dużego ogrodu.
Do większego ogrodu albo do parku można i większe zamiatarki, np takie chodnikowe.
Zwykla zamiatarka szeroka z silnikiem Loncin jest bardzo dobra i mozna zdjąć szczotkę i zalożyć pług do odsniezania na przyklad
-
- Początkujący
Ja do zamiatania chodnika używam zamiatarki ryobi R18SW3-0. Jest na akumulator, więc bez przedłużacza mogę pozamiatać 80 metrowy podjazd, co bardzo ułatwia mi życie