Duże znaczenie ma dla niektórych też łatwość programowania.nikosiu pisze:Przy stale rosnących kosztach energii rzeczywiście mniejszy pobór prądu ma znaczenie.
Bramy garażowe
Moderator: wika001
Re: Bramy garażowe
-
- Początkujący
Zgadzam się z przedmówcą.
Niemniej - jeszcze pewnie warto wspomnieć - montaż powinien być prowadzony przez wyszkoloną odpowiednio osobę, która potrafi pracować z kablami pod napięciem. Samemu lepiej się w to nie bawić, bo mimo wszystko jest to urządzenie wyposażone w elektronikę i warto zadbać by nie było nieprzewidzianych skoków napięcia.
-
- Zainteresowany
Jeżeli chodzi o bramy, to obecnie najlepszą opcją jest montowanie już automatycznych bram, jest to niezwykle wygodne.
Nie polecam napędów hato, po pół roku mieliśmy problem z napędem tej firmy, oczywiście dodatkowo robili wielkie problemy z naprawą gwarancyjną!
Ja od siebie mogę podrzucić firmę, która ostatnio mi sprzedała i montowała bramę w domu i potem w firmie jeszcze. http://www.regra.com.pl/pl/bramy-kraty/bramy-garazowe
Moim zdaniem najlepsze są takie na pilot. Nie trzeba z auta wysiadać.
-
- Początkujący
Duży wybór ma Woka z Poznania - szczególnie świetnie prezentują się bramy garażowe segmentowe, ale rozwierne Wiśniowskiego również są godne polecenia.
Według mnie najlepszym, a przede wszystkim najwygodniejszym wyborem są automatyczne bramy garażowe z technologią smart click. Poza tym wybierając bramę garażową warto zwrócić uwagę na jej powłokę zabezpieczającą przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi, uszczelki zapobiegające stratom ciepła czy cichą pracę.
No ale może wyjaśnisz nam co to jest technologia smart click, bo po samej nazwie ciężko się zorientować.