Brama ogrodzeniowa
Moderator: wika001
-
jolkajolantakram
- Początkujący

Re: brama
Siemanko
Z własnego doświadczenia mogę wam polecić wybranie przesuwnej. Jak ktoś takiej nie ma to sobie nawet nie zdaje sparwy jaka to wygoda. Szczególnie zimą, nie musisz z auta wychodzić i marznąć tylko cyk na pilocik i brama otworzona
Kwestia tylko żeby dobry sprzęt zamontować. Co by się później nie psuło. Ja mam u siebie napęd Beninca Bill 40, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, działa sprawnie nawet przy mocno minusowym temperaturach. W każdym razie polecam przesuwne bramy bo to wygoda i tyle 
ostatnio natknęłam się w sieci na ciekawy model bramy podnoszonej, np jak tu na zdjęciach http://www.kreocen.pl/kreowskaz/2014/maj.html?page=27. Wygląda to dosyć nietypowo, ale jak ktoś nie ma dużo miejsca na działce to może się skusi... Co myślicie?
wiadomo,że jeśli chodzi o wygodę użytkowania to brama automatyczna jest niezastąpiona. Ja się zbyt długo nie zastanawiałem nad montażem takiej bramy. Wybrałem http://www.inex-24.pl/bramy.html .!00% zadowolenia - szczególnie zimą 
-
wisienka73
- Początkujący

Witam,
Zastanawiam się nad wymianą bramy. Prowadzę salon fryzjerski, który jest połączony z moim domem. Na ulicy jest wąsko więc wjazd na posesję musi być udostępniony dla klientów. Jakie bramy polecicie w tym przypadku?
Zastanawiam się nad wymianą bramy. Prowadzę salon fryzjerski, który jest połączony z moim domem. Na ulicy jest wąsko więc wjazd na posesję musi być udostępniony dla klientów. Jakie bramy polecicie w tym przypadku?
Jeżeli macie miejsce na działce to polecam przesuwaną.
-
fachowyserwis
- Początkujący

- Kontakt:
uchylna ma tą zaletę że zimą raczej nie zamarznie bo przesuwna jak zamarznie to jest problem
Zależy ile miejsca macie na działce dla bramy ogrodzeniowej. Jeżeli dużo, to skrzydłowa, jeżeli mało to przesuwna ;]
-
grzesiekGRT
- Początkujący

Bardzo ciekawe informacje.
U mnie już od roku funkcjonują bramy segmentowe Warszawa i bardzo dobrą opcją są do domu w sumie do firmy także. U mnie to działą już dłuższy czas i mogę polecić takie rozwiązanie.