Moderator: wika001
W dodatku legowiska mają zazwyczaj na leszczynie, moim ulubionym drzewku... Nie wiem co z nimi robić... Ktoś zna jakieś dobre preparaty aby się ich pozbyć? Może jakieś do stosowania naskórnego aby je odstraszyć? Będe wdzięczny za wszelkie propozycje.Kleszcze to niewielkie pajęczaki, które co roku, wraz z nastaniem wiosny, robią zawrotną karierę w mediach. Kleszcze w ogrodzie >>
U mnie też jest ich dużo... I to bardzo. Moim zdaniem kleszcze to jedne z najupierdliwszych stworzeń, nie dość że można je łatwo przynieść do domu z niedzielnej wyprawy z dziećmi do lasu to jeszcze są przyczyną wielu chorób, używałem wielu preparatów na kleszcze, ale żaden nie przynosił oczekiwanych efektów, może ktoś może polecić jakiś skuteczny i sprawdzony?obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
z naturalnych to absolutnie bezkonkurencyjny jest bio-insektal natomiast jeśli chcesz preparat najmocniejszy to polecam ultrathon z 50% deet. Tylko tym drugim to bym raczej dzieci nie pryskał a jak juz to po odzieży.U mnie też jest ich dużo... I to bardzo. Moim zdaniem kleszcze to jedne z najupierdliwszych stworzeń, nie dość że można je łatwo przynieść do domu z niedzielnej wyprawy z dziećmi do lasu to jeszcze są przyczyną wielu chorób, używałem wielu preparatów na kleszcze, ale żaden nie przynosił oczekiwanych efektów, może ktoś może polecić jakiś skuteczny i sprawdzony?obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
Od Siebie polecę spray biobójczy BIO-insektal, 100% naturalny pyretroid. Jest skuteczny i bezpieczny dla skóry. Sam go stosuję i jestem zadowolony.z naturalnych to absolutnie bezkonkurencyjny jest bio-insektal natomiast jeśli chcesz preparat najmocniejszy to polecam ultrathon z 50% deet. Tylko tym drugim to bym raczej dzieci nie pryskał a jak juz to po odzieży.U mnie też jest ich dużo... I to bardzo. Moim zdaniem kleszcze to jedne z najupierdliwszych stworzeń, nie dość że można je łatwo przynieść do domu z niedzielnej wyprawy z dziećmi do lasu to jeszcze są przyczyną wielu chorób, używałem wielu preparatów na kleszcze, ale żaden nie przynosił oczekiwanych efektów, może ktoś może polecić jakiś skuteczny i sprawdzony?obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości