Kosiarka elektryczna
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Re: Kosiarka elektryczna
Ja zdecydowałbym się na kosiarkę spalinową,która po prostu jest znacznie wygodniejsza niż elektryczna,sprawdzi się lepiej jeżeli masz większą powierzchnię do koszenia,wiem to z własnego doświadczenia.
-
- Zainteresowany
Słuchajcie, czym zabezpieczacie kosiarki? Kupiłem dość drogą i nie chcę ryzykować, ze dostanie się jakakolwiek wilgoć.
Ja mam nanoprotech w sprayu, psikam i żadna woda nie ma szans na wejście
-
- Początkujący
- Kontakt:
Ja już drugi sezon zabezpieczam kosiarkę poprzez Nanoprotech.
Ja polecam, tak samo jak poprzednicy. Bardzo dobrze się sprawdza!
Szczerze powiedziawszy... Jeżeli ktoś ma niewielki ogródek, to po co mu kosiarka spalinowa? Jak dla mnie to naprawdę fajna opcja, kiedy ma się naprawdę duży ogród. Wiadomo, że bez sensu jest biegać z długim przedłużaczem, kiedy ma się działkę o wielkości np. 5a
Ale jeżeli ma się kilka metrów kwadratowych do skoszenia, to spalinówka dla mnie jest raczej burżuazją.

Uważam, że do domowego trawnika powinna wystarczyć elektryczna kosiarka, natomiast przy większych powierzaniach trzeba pomyśleć już o spalinowej lub traktorku. Jeśli chodzi o elektryczną, to tutaj http://trawnikmarzen.pl/kosiarka-elektr ... la-siebie/ znalazłem porównanie najpopularniejsze kosiarek elektrycznych.
Ja bym stawiał jednak na kosiarkę spalinową, zawsze bezpieczniej!
Jedna z topowych restauracji w stolicy gorąco zaprasza - oto restauracja polska warszawa. Rozkoszne jedzenie, kapitalny klimat oraz jakość, jakiej nie oferują inne lokale.
Może nie tyle jest to bezpieczniej ile na pewno zdecydowanie wygodniej i praktyczniej,jeżeli mam coś polecać to tylko kosiarkę spalinową,akurat w jej wyborze chętnie pomożemy i doradzimy 

Teraz kosiarki są bardzo tanie.
zależy ile masz działki do skoszenia elektrczne dają rade na małych powierzchniach
Ja kupowałam maszyny ogrodnicze w tym sklepie http://euroogrod.com.pl/pol_n_Maszyny-o ... -3578.html ale z wyborem odpowiedniego sprzętu nie ma problemu bo tam zawsze jest kompetentna obsługa która nawet laikowi doradzi
co sądzicie o kosiarkach akumulatorowych? Widziałem jeden model ryobi i się nad nim poważnie zastanawiam, parametry ma niezłe, nie mam dużego trawnika i nie chcę spalinowej, teraz mam elektryczną i już mam dość plątania się z kablem
Kosiarka elektryczna zużywa sporo energii do pracy. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić koszenie na akumulatorze.
-
- Początkujący
Odradzam zakup kosiarki elektrycznej, wieczne problemy z kablem itp.
Kosiarki spalinowe są dużo lepsze i mniej problematyczne, zalewasz i jedziesz.
Kosiarki spalinowe są dużo lepsze i mniej problematyczne, zalewasz i jedziesz.