Pomysł na ogród
Moderator: wika001
Re: Pomysł na ogród
Jeśli dysponujesz odpowiednią kwotą pieniędzy to dlaczego nie. Ogrody są dobrze zaprojektowane i z pomysłem. Ja bym w to wszedł.
Moim zdaniem branie firmy do zaprojektowania ogrodu jest dobrym pomysłem, bo dzięki temu unikniesz błedów po prostu. No i możesz mieć bardzo ładny ogród.
No dokładnie. Na takich zdjęciach, jak ma ta firma Ogrody AJ widać, jak włąsnie od podstaw taki ogród jest wykonywany i widać, jak dużo pracy trzeba włożyć, aby został osiągnięty efekt.Michu85 pisze:Moim zdaniem branie firmy do zaprojektowania ogrodu jest dobrym pomysłem, bo dzięki temu unikniesz błedów po prostu. No i możesz mieć bardzo ładny ogród.
Ja sam lubię zajmować się moim ogrodem. Nie jest mi potrzebna pomoc firm zewnętrznych. 

-
- Początkujący
Ja osobiście polecam korzystanie z usług firm, o wszystko dbają i o nic nie trzeba się martwić.
To sobie zabaczcie w Ogrody AJ tam jest bardzo ładna galeria realizacji. Może się zainspirujecie.
-
- Zainteresowany
Bardzo ładne są te realizacje. Widać po prostu dopracowanie!
- malejczyk1980
- Zainteresowany
- Kontakt:
Pomysły fajne, ale tyle pieniędzy :S drogooo
-
- Początkujący
ciekawie to wyglada
Inicjatywa super, ciekaw jestem jak będzie z wykonaniem.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na ogród to sprawdźcie tutaj: https://blog.edomator.pl/2017/03/17/ogrod-w-stylu-shabby-chic/
Myślę, że wielu z Was powinno tu znaleźć coś ciekawego dla siebie. Ja osobiście idę w tym kierunku. Wymaga to trochę czasu, ale efekt jest tego wart.
Myślę, że wielu z Was powinno tu znaleźć coś ciekawego dla siebie. Ja osobiście idę w tym kierunku. Wymaga to trochę czasu, ale efekt jest tego wart.
-
- Początkujący
cała radość jest w samodzielnym projektowaniu i urządzaniu ogrodu...osobiście wolałabym spędzić trochę czasu na poszukanie inspiracji i do dzieła
Polecam wynajęcie architekta krajobrazu. Tutaj jest garść informacji na ten temat: http://www.e-mieszkanie.pl/tag/architekci-krajobrazu
Myślę, że to godna rozważenia opcja.
Myślę, że to godna rozważenia opcja.
Kilka skalniaków, które mnie ostatnio zauroczyły:

Bardzo dużą rolę w każdym skalniaku odgrywają nie tylko roślinki. Ale również i kamienie. W sklepach kamieniarskich można zamówić duże ilości kamieni ozdobnych.
Polecam zajrzeć sobie do kameno.

Bardzo dużą rolę w każdym skalniaku odgrywają nie tylko roślinki. Ale również i kamienie. W sklepach kamieniarskich można zamówić duże ilości kamieni ozdobnych.
Polecam zajrzeć sobie do kameno.
a co to jest za ogród