Kosiarka elektryczna
Moderator: wika001
-
- Aktywny
Re: Kosiarka elektryczna
Akurat w kwestii kupna kosiarki do ogrodu, to jest kilka firm, które śmiało można polecać jak np: Viking, którego sprzęt zbiera pozytywne opinie. Podstawową kwestią jest budżet jaki posiadasz na ten cel,a teraz jeszcze przed rozpoczęciem okresu wiosennego warto poszukać w sklepach online, gdzie ceny są zdecydowanie niższe.
-
- Początkujący
Zgadzam się - kupując przez internet można wiele zaoszczędzić. Polecam kosiarki marki Faworyt - dla mnie najlepsze. A ze sklepów internetowych polecam wejść na krysiak.pl
Ja swoją kupowałam akurat w markecie budowlanym, bo takie same w sklepech internetowych były w porównywalnych cenach, więc nie opłacało mi się z kosztami wysyłki 

Ja wolę kosiarkę spalinową która to zdecydowanie ułatwia prace, jest wygodna szczególnie modle z napędem. Co do elektrycznej- sprawdzi się jeżeli mamy mała powierzchnię w ogrodzie do koszenia i daleki zasięg przedłużacza.
Moja elektryczna służyła mi ładnych parę lat jednak przyszedł czas na zmianę.
Ostatnio oglądałem kosiarki spalinowe nac i chyba na taka się skusze tym razem. Ja akurat będę zamawiał przez neta bo do sklepu ogrodniczego mam za daleko.
Ostatnio oglądałem kosiarki spalinowe nac i chyba na taka się skusze tym razem. Ja akurat będę zamawiał przez neta bo do sklepu ogrodniczego mam za daleko.
-
- Początkujący
o wlasnie! na tej samej stronie zamawialem moja kosiarke elektryczna. Mega zadowolony z niej jestemBartelek pisze:Moja elektryczna służyła mi ładnych parę lat jednak przyszedł czas na zmianę.

-
- Zainteresowany
Witam Wszystkich na forum. Akurat tutaj mogę się zgodzić, kosiarka elektryczna nie jest ani praktyczna ani tym bardziej wskazana podczas koszenia dużych powierzchni, trawników. Również polecam dołożyć a wybrać dobrą kosiarkę spalinową z napędem.
No nie wiem ja miałem kosiarkę z Alko i tak średnio sobie radziła, teraz przerzuciłem się na markę Handy i jestem bardziej zadowolony.
Na kosiarkach się zbytnio nie znam, ale na pewno trzeba po prostu sprawdzić te urządzenia i je porównać
-
- Początkujący
Nie ma potrzeby ich sprawdzać ponieważ jedyny rodzaj kosiarek jaki warto brać pod uwagę to spalinowe- ułatwiają oraz znacznie przyspieszają pracę, poza tym są bardzo wygodne w porównaniu do uciążliwych elektrycznych. Możesz zainwestować także w kosę spalinową.
-
- Początkujący
tak jak wyżej pisali lepiej mieć kosiarkę powyżej 1200W.. Ja kupiłam elektryczną bo mam dosyć mały ogród ma 1600 W Model Handy GTK 1638 i nie wiem jak teraz ale kilka sezonów temu była w miare ok cenie ok. 500 zł
W ogrodzie wspólnych marzeń każdy kwiat pachnie szczęściem...
Moim zdaniem lepszą inwestycją będzie kosiarka ale spalinowa, dzięki której praca w ogrodzie oraz pielęgnacja trawnika będzie o wiele łatwiejsza i przyjemniejsza. W kwocie około 1200zł spokojnie kupisz już dobrą kosiarkę z napędem.
-
- Aktywny
Popatrz sobie na ofertę tego sklepu Ewimax mają bardzo bogatą ofertę kosiarek w dobrych cenach. My w tamtym roku kupowaliśmy od nich kosiarkę robota i muszę przyznać że fajna sprawa , sprzęcik sprawuje się świetnie .
Wiele lat kosiłem trawę elektryczną, ostatnio zainwestowałem w spalinową i była to bardzo dobra decyzja
Polecam na prawdę!

-
- Aktywny
Jak ma się do koszenia powyżej 5 arów to tylko z napędem. Jak brzegi to są esy floresy to jeszcze skrętne koła by się przydały