Warzywa, owoce i zioła z własnego ogródka ? co zrobić, by z naszego ogrodu zebrać bogate plony? Jeśli szukasz informacji na temat konkretnych gatunków, albo poszukujesz inspiracji ? zajrzyj do tego działu.
Witam,
2 lata temu kupiłam borówkę amerykańską. Zapomniałam zupełnie co to za odmiana. Chciałabym kupić jeszcze jedną sadzonkę tej samej odmiany. Bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu. Wstawiam zdjęcia:
W zasadzie nie pozostaje nic innego jak tylko poczekać aż owoce będą większe i wtedy będzie można już dokładnie określić co to za odmiana,daj koniecznie znać na forum.
Najlepiej zwrócić się do kogoś kto się na tym zna, ja swoją borówkę kupowałem u państwa Romańskich (romanscy.info) i są oni specjalistami między innymi od borówki amerykańskiej, mają wiele odmian
Sprawdź czy coś Ci powie ten artykuł: https://www.target.com.pl/porady-i-inspiracje/uprawy/owoce/borowka jak nie to spróbuj u nich na Facebooku, mają taki cykliczny program "Zapytaj Eksperta" bodajże, wtedy możesz wysłać zdjęcia, na pewno pomogą.