Jak wykonać sklep internetowy?
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Jak wykonać sklep internetowy?
Teraz cały proces stworzenia e-sklepu po prostu się zleca. Najczęstsze platformy CSM, na których stawiają ekomersy to teraz Shopper albo Presta Shop 

Według mnie nie łatwo, ale taki sklep internetowy z bardzo dobrymi kosmetykami i suplementami to podstawa dla każdego, można w nim zakupić niesamowite rzeczy !
- floramis
- Początkujący
- Kontakt:
Ja mam sklep na PrestShop, jednak jestem zwolennikiem indywidualnych rozwiązań. Wszystkie gotowe platformy to wielkie kombajny, w których jest masa niepotrzebnych funkcji. Każdy dodatkowy moduł jest płatny, a na pewno będziesz ich potrzebował.
Indywidualne rozwiązania są dla osób świadomych i mających do dyspozycji sporą kwotę, które wiedzą czego potrzebują, a taka wiedza pojawia się po zrealizowaniu co najmniej kilkuset zamówień. Na początek najlepszy jest model SaaS, koszty nie są duże, zazwyczaj ok 100zł/m-c.
-
- Początkujący
Jeśli szukacie świetnej jakości prezentu dla drugiej osoby to według mnie oryginalnym będzie zakup Pufy które warto kupić w tym sklepie internetowym, teraz zniżki nawet do 20% !
-
- Początkujący
jest sporo gratisowych szablonów, które możesz wziąć
Najprościej będzie chyba zlecić komuś stworzenie sklepu, ale to kosztuje. można też zająć się tym samej, wbrew pozorom nie jest to trudne, są do tego specjalne narzędzia, całkiem proste w obsłudze, znajdziecie je na platformach typu pasejo, prestashop, czy shoper. Po stworzeniu sklepu zajrzyjcie na cal.pl aby wykupić dla niego certyfikat SSL - to najważniejsze zabezpieczanie w sklepach, właściwe niezbędne.
Bardzo ciekawą opcją są moduły Magento z Aurora Creation, które są elastyczne i łatwo je kontrolować. Nawet osoba nie do końca wprawiona bez problemu obsłuży sklep w oparciu o te moduły
Moim zdaniem warto zwrócić się o pokierowanie do firmy zajmującej się tym na co dzień. Zakładają strony, pomagają je unowocześnić a nawet dołożyć do nich takie elementy jak blog.
Wykonanie sklepu to jedno, a zarabianie na nim to jest sztuka. Musicie postawić na innowacje, ciągle ulepszać swoje miejsce w sieci, by klienci chetnie odwiedzali i wracali do waszego sklepu. Polecam wam wprowadzić obecnie popularne płatności sms za pomocą agregatora płatniczego MyBill. Klienci na pewno to docenia.
-
- Zainteresowany
dobrze żeby sklep miał fajna nazwę i grafikę. ale wtedy już trzeba też pomyśleć o zabezpieczeniu i dobrze sprawdzić jak zastrzec nazwę firmy.
Założenie sklepu najlepiej zlecić firmie, która po prostu się na tym zna. Możecie też poczytać o takim rozwiązaniu. Jest to oprogramowanie przeznaczone do prowadzenia sklepu, bardzo przydatne.
BOB-BUDOWNICZY
Bez pomocy ze strony specjalisty, raczej może być to zadanie dosyć trudne.
Odpwiednie rozwiazania e-commerce moga okazac sie kluczem do sukcesu w takim przypadku. Musicie zadbac o wygode klientow, dlatego polecam zajrzec wam na ofertę od Sidgroup. Na pewno wybierzecie coś co się wam przyda
Najlepiej zaufać specjalistom.