Basen w ogrodzie
Moderator: wika001
Basen w ogrodzie
Myślicie, że opłaca się wykopywać basen w ogrodzie? Czy lepiej postawić taki jakiś duży na stelażu?
Re: Basen w ogrodzie
Generalnie wykonanie takiego basenu to spore koszta
zależy jaką kwotą dysponujesz

Ogromne koszta i ogromna praca przede wszystkim. Jeżeli Cię na to stać to jasne, że wykop, tylko że utrzymanie takiego basenu w czystości też będzie trudne. Już zależy wszystko od tego na co Cię stać i jak dużo masz wolnego czasu 

Jeśli chodzi o kwestie estetyczne to wiadomo, że basen wbudowany ładniej wygląda, ale na stelażu wychodzi taniej i praktyczniej 

-
- Początkujący
Koszta są ogromne takiego basenu.
Zależy co dla kogo są duże koszty.
Czy basen ma być murowany czy na stelażu.
Mi doradzała firma ta: http://ogrody-wodne.pl
Zadzwoń i podpytaj na bank Ci pomogą, doradzą.
Możesz też od nich kupić materiały, a jak nie to telefonicznie Ci podpowiedzą co i jak bez dodatkowych kosztów. Ja przynajmniej tak miałem.
I własnym sumptem udało się zrobić basen.
Jak kupisz sprzęt w komplecie to czesto jest tak ze sama pompa kosztuje 1000 zł a prawie identyczną kupisz w normalnym sklepie za 500 zł.

Czy basen ma być murowany czy na stelażu.
Mi doradzała firma ta: http://ogrody-wodne.pl
Zadzwoń i podpytaj na bank Ci pomogą, doradzą.
Możesz też od nich kupić materiały, a jak nie to telefonicznie Ci podpowiedzą co i jak bez dodatkowych kosztów. Ja przynajmniej tak miałem.
I własnym sumptem udało się zrobić basen.
Jak kupisz sprzęt w komplecie to czesto jest tak ze sama pompa kosztuje 1000 zł a prawie identyczną kupisz w normalnym sklepie za 500 zł.

-
- Początkujący
Fakt dużo kosztuje ale efekt basenu wbudowanego jest o wiele lepszy 

Zawsze mi się marzyło coś takiego, ale przy moim małym ogródku to się niestety trochę mija z celem. :/
to prawda taki basen zajmuje trochę miejsca
My mieliśmy zawsze taki stelażowy ale w tym roku się to zmieni
Stawiamy na taki basen plastikowy - Pool Design Company , który jest trwalszy i posłuży o wiele dłużej.

Plastikowy? Nie lepiej z jakiegoś nierdzewnego metalu? Są trwalsze niż plastik, a taka inwestycja jest na lata.
-
- Początkujący
Mi się podobają drewniane baseny, takie jak te http://www.abatec.pl/ Szczególnie jak są wbudowane w ziemie. Według mnie nie dość że pożyteczne to jeszcze przepiękna ozdoba ogrodu.
Z kopaniem chyba za duzy problem. Lepiej kupic taki na stelazu. Na zime chowasz i masz spokoj
Metalowy basen montujesz raz i na 10 lat masz spokój. Masz dziwny tok myślenia jeżeli uważasz że chowanie i rozkładanie co roku to jest spokój.JerryKK pisze:Z kopaniem chyba za duzy problem. Lepiej kupic taki na stelazu. Na zime chowasz i masz spokoj
Wiem, że pools factory maja gotowe baseny, których nie trzeba zabudowywać a to jest generalnie największy koszt. Polecam podzwonić popytać, masz tu ich nr: +48 77 474 84 04