Ławki ogrodowe - stylistyka naturalna?
Moderator: wika001
Re: Ławki ogrodowe - stylistyka naturalna?
a mnie jakoś nie podobają się takie ławki... ;/
-
Pawellitoli
- Początkujący

To zależy od gustu, kto co lubi i będzie cieszyło jego oko
Ja preferuję bardziej naturalne wzornictwo.
-
TomDrewTarTak
- Aktywny

A możesz wstawić zdjęcie takiej ławki która Cię interesuje? Bo architekturą ogrodową zajmujemy się na co dzień i myślę,że tutaj będziemy w stanie pomóc,doradzić w kilku kwestiach,czekamy na szczegóły:)
Naturalne są najlepsze !
-
TomDrewTarTak
- Aktywny

Akurat ławkami oraz generalnie architekturą ogrodową zajmujemy się na co dzień,to chętnie pomożemy i doradzimy pod tym względem,zobaczcie na TomDrewTarTak.pl
Stanowczo naturalny wygląd
Teraz bardzo modne są meble z palet. Może warto pójść właśnie w tym kierunku?
znajomi mają takie meble z palet i nawet fajnie to wyglądafivetrees pisze:Teraz bardzo modne są meble z palet. Może warto pójść właśnie w tym kierunku?
Meble z palet są całkiem fajne. Sam mam takie w ogrodzie.
Na balkon też się takie meble sprawdzają. Wygląda to klimatycznie.
Meble z palet wyglądają świetnie zarówno w ogrodzie, jak i na tarasie, czy balkonie, a co do ławek ogrodowych, to jak dla mnie w grę wchodzą jedynie drewniane - takie ławki powinny być z odpowiedniego drewna (o wysokiej gęstości i wytrzymałości, np. olchowego) i powinny być odpowiednio zabezpieczone. Kilka prostych, ale ładnych modeli ławek ogrodowych widziałem tutaj http://www.edinos.pl/meble/meble-ogrodo ... i-ogrodowe
-
KwietnikPolny81
- Początkujący

Nie ma tu żadnego sztywnego wzoru. Generalnie sądzę, że ławka powinna pasować do charakteru miejsca, w jakim ma stanąć. Niby nic odkrywczego, ale to chyba najbardziej logiczne rozwiązanie. Oczywiście uważam, że jeśli jest sposobność warto trochę pofolgować chęci eksperymentowania, ale nie wydaje mi się, żeby modernistyczna ławka w tradycyjnym ogrodzie była najlepszą opcją (przykładowo). Osobiście wolę ławki tradycyjne, z fajnie wyeksponowanym drewnem. Nie sztuka przykryć naturalny materiał warstwą jednolitej farby i ukryć tym samym wszystkie naturalne walory, jak usłojenie itp.
A takie meble wyciosane w drewnie? Co o tym myślicie?
takie ławki kosztują majątek chociaż można je sobie zrobić samemu naprawdę niedużym budżetem - ja właśnie planuję coś takiego na wiosnęfivetrees pisze:Teraz bardzo modne są meble z palet. Może warto pójść właśnie w tym kierunku?
macie może jakieś przykłady swoich ławek z palet?
Mnie się taka stylistyka bardzo podoba.