Kosiarki, podkaszarki, sekatory, odkurzacze do liści, wertykulatory, pilarki, itp. Dział poświecony narzędziom ? ich wyborowi i ich wykorzystaniu w ogrodzie, od prac ziemnych, przez pielęgnację trawnika, drzew, krzewów i kwiatów do akcesoriów ułatwiających utrzymanie porządku w ogrodzie ? i wiele innych.
Cześć
Przymierzam się do zakupu kolektorów słonecznych tej firmy strefaenergii. Zastanawia mnie tylko, czy trawa, którą pokryty jest mój dach będzie miała coś przeciwko temu? Jak myślicie? Czy będzie to przeszkodą w zamontowaniu takich kolektorów?
Poprzednik ma rację – takie rozwiązania zdecydowanie działają, co potwierdza ten prosty fakt, że ludzie się na nie decydują. Mój znajomy na przykład ostatnio zainstalował sobie kolektory słoneczne z tej oferty: hewalex i jak go ostatnio odwiedziłem, to mi pokazał, jak to wygląda i działa. Teraz sam w sumie rozważam, czy sobie może za rok albo dwa takich kolektorów nie zakupić, bo to naprawdę fajna rzecz .
Rozwiązania OZE są współcześnie bardzo ważne. Sam zainwestowałem w panele fotowoltaiczne. Jedynie ich montaż jest nie lada wyzwaniem, ale w moim przypadku zajęła się tym sprawdzona ekipa.
Jeśli mówimy o instalacji fotowoltaicznej to warto zapoznać się z informacją o ubezpieczeniu fotowoltaiki. Min dowiecie się dlaczego ważne jest ubezpieczenie tej instalacji. Czym mogą się różnić koszty takiego ubezpieczenia.