Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Moderator: wika001
Re: Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Konwalie i słoneczniki na pierwszym miejscu 

uwielbiam frezje, kiedyś były bardzo popularne teraz jakoś rzadziej można je spotkać. A poza tym wszystkie kwiaty wiosenne, fiołki, konwalie, tulipany:)
ja uwielbiam czerwone róże, od dziecka 

Ostatnio zmieniony 26 lip 2016, 11:35 przez izza36, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie to: hiacynty, kwiaty wiśni, tulipany, irysy, niezapominajki.
Słoneczniki ładnie wyglądają do czasu, gdy nie trzeba ich ściąć, bo ich kwiatostan zrobi się zbyt ciężki.
Słoneczniki ładnie wyglądają do czasu, gdy nie trzeba ich ściąć, bo ich kwiatostan zrobi się zbyt ciężki.
Duuużo
Frezje, lilie, konwalie, bez, hortensje, lobelie, groszek pachnący, lewkonie, a więc wygrywają głównie te pachnące 

Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 22:04 przez daga34, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja uwielbiam maczek kalifornijski golden west, no po prostu cudowny!
- andrzejkwiatek
- Zainteresowany
Tulipany
Hortensje.
Ja uwielbiam frezje i storczyki (tylko o białych, pełnych kwiatach), lubię też konwalie, szczególnie ich zapach, oraz tulipany, szczególnie unikatowe odmiany, jak ta http://florexpol.eu/tulipany/5207-tulip ... sland.html
-
- Początkujący
Długo by wymieniać, bo jest tego trochę, ale kilka mogę wyróżnić na pewno 
Słoneczniki - idealne pojedynczo na przykład zamiast bukietu. Nie tylko ładnie wyglądają, ale są przy tym bardzo trwałe.
Lilie - także przepiękne kwiaty, bardzo różnorodne pod względem kolorów. I także trwałe, więc jako element bukietu lub samodzielny "upominek" również trafione.
Goździki - mają w sobie coś urokliwego, choć niektórym ten kwiat kojarzy się z PRL-em. Jak dla mnie to taki evergreen

Słoneczniki - idealne pojedynczo na przykład zamiast bukietu. Nie tylko ładnie wyglądają, ale są przy tym bardzo trwałe.
Lilie - także przepiękne kwiaty, bardzo różnorodne pod względem kolorów. I także trwałe, więc jako element bukietu lub samodzielny "upominek" również trafione.
Goździki - mają w sobie coś urokliwego, choć niektórym ten kwiat kojarzy się z PRL-em. Jak dla mnie to taki evergreen

Stokrotki
Mam do nich ogromny sentyment, rosną mi pięknie doniczce i bardzo cieszą oczy