Akwarium dla dziecka
Akwarium dla dziecka
Co do tego czy akwarium dla dziecka to dobry pomysł, zdania są podzielone. Wiele zależy od wieku dziecka, jego... Akwarium dla dziecka >>
Redakcja
Akwarium dla dziecka
planujemy właśnie założenie akwarium, a mamy dziecko w wieku lat 5 czy to nie za wcześnie?
-
- Początkujący
Re: Akwarium dla dziecka
u mnie w domu od zawsze jest akwarium,więc moje dzieci miały go od urodzenia,zawsze stanowiło to fajną atrakcję,coś pływa,jest kolorowe,zawsze przyciąga wzrok,a niekiedy i małe ciekawskie rączki.
Myślę, że z akwarium dzieci mogą mieć kontakt już od najmłodszych lat, jednak bardzo ważna jest kontrola rodziców.
Jak będziecie o nie dbać, a dziecko tylko sobie patrzeć z daleka to czemu nie 

-
- Początkujący
nasza przygoda z rybami skonczyła się jak się okalo ze syn wrzucal tam rozne przedmioty, a strasznie plakal ze rybka umarła. Nie mogliśmy go dopilnować
Przez pierwsze tygodnie dzieciaki na pewno będą zachwycone rybkami. Mój chrześniak uwielbia zaglądać do rybek, kiedy do mnie przyjeżdża. Jednak dzieciom radość, a Wam obowiązek. Warto o tym pamiętać 

to prawda, moim zdaniem rybki są dla większych dzieci. Często się zdarza, że dzieci wrzucają wszystko do akwarium, a potem dziwią się, że rybki zdychaja. Niektóre dzieci postanawiają również same karmić rybki i to też jest średnio u dany pomysł.
-
- Początkujący
Wiele zależy od tego jak będziecie dziecka pilnować. faktycznie chodzi głównie o to, żeby nie wrzucało nic do akwarium i żeby nie zrobiło sobie krzywdy, np. zrzucając je przez przypadek na podłogę... No i musicie liczyć się z tym, że przy akwarium jest trochę pracy, zwłaszcza jeśli chce się, żeby wyglądało tak jak pierwszego dnia
Ale z drugiej strony to bardzo dobry sposób na nawilżanie powietrza w pokoju dziecka. I w niedługiej przyszłości na naukę dziecka pierwszych domowych obowiązków

Ale z drugiej strony to bardzo dobry sposób na nawilżanie powietrza w pokoju dziecka. I w niedługiej przyszłości na naukę dziecka pierwszych domowych obowiązków
ciężko coś doradzić, u sąsiadów 3 latek rozbił akwarium i było wielkie ratowanie ryb;) nawet w naszym akwarium tymczasowo zamieszkało parę:)
-
- Początkujący
U mojej siostrzenicy (5 lat) wygląda to tak, że welonki zaczynają po jakimś czasie wyglądać jak karpie, ale chyba nie narzekają 

Czy to aby na pewno dobry pomysł?
ja mam fanatyka ryb ale nie opiekowania sie nimi choć już ma 7 lat córka 8 i wiecej zainteresowania w kwesti opieki ale ona nauczona bo od młodych lat miała chomika badź kota
Nie miałem własnego akwarium za dzieciaka, ale za to wgapiałem się w akwarium siostry.