Pomysł na taras
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: pomysł na taras
nasz taras jest zadaszony, całkiem prosty, a na posadzce są płytki. Jednak kiedy robią się mokre stają się śliskie. Podsufitka i wykończenie w drewnie. Pomysł był taki by na tarasie poza posadzką stosować materiały drewniane, wiklinę. Dlatego np. meble na tarasie są z palet. A wiele innych wykończeń, rzeczy z wikliny; np. wiszące donice na jutowych sznurach. W zeszłym tygodniu między belkami zawiesiliśmy hamak. Bardzo przyjemny dodatek.
Drewniany jest najlepszy !
Przy drewnianych tarasach jest jednak sporo pracy związanej z jego ochronną, bo z deską jest trochę roboty gdy chcemy utrzymać ją w dobrym stanie. Ja mam płyty tarasowe Presstone i dla mnie super rozwiązanie. Trwałe i co najważniejsze bezobsługowe.
Jest mnóstwo możliwości... Mi się najbardziej podoba drewno. Wszystko z drewna o ładnym odcieniu brązu. Drewno sprawia że ogród i taras będą wyglądać ciepło i przytulnie.
Mam tak samo, taras już dawno wyłożyliśmy drewnianymi podłogami, cudownie wyglądają i są bardzo praktyczne.
-
- Aktywny
Taras wykonany z drewna to zdecydowanie najlepsza opcja jeżeli chodzi o materiał,akurat wszystko co niezbędne w tym celu,możecie znaleźć u nas,chętnie pomożemy i doradzimy:)
Na pewno markizy, to super sprawa. Trzeba tylko wybrać odpowiednie. Ważny jest kształt, jakość oraz oczywiście kolor. Jest sporo różnych rozwiązań. Warto się im bardzo dobrze przyjrzeć.
Równiez w tym przypadku, jak parę osób wyżej, opowiadałbym się za typem drewnianego tarasu. Jest to bardzo sprawdzone rozwiązanie.
-
- Zainteresowany
Deska kompozytowa będzie tańsza, praktyczna i zarazem również ładna, więc wg mnie to dobra opcja, teraz w styczniu znajdziesz na nią szereg ciekawych promocji w sklepach online.
Uważam, że takie kwestie jak aranżacja tarasu to kwestie indywidualne. Każdemu przecież może podobać się coś innego. Moim zdaniem więc wystarczy zajrzeć do internetu, gdzie można znaleźć mnóstwo sklepów internetowych z artykułami do ogrodu. Ja raczej na początku postawiłabym na oryginalne donice - na przykład takie geometryczne: 
Na nowoczesnym tarasie będą super wyglądać.

Na nowoczesnym tarasie będą super wyglądać.
Re: Pomysł na taras
Kompozyt wpc dobrze się sprawuje w polskim klimacie, wybraliśmy dobretarasy.pl. Mimo sporych mrozów i ulewnego deszczu nie widać żadnych uszkodzeń choć ten materiał nie potrzebuje impregnowania.
Według mnie naturalne drewno – deska jest najlepszym rozwiązaniem. Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie. Co do impregnacji to Vidaron ma bardzo dobre impregnaty powłokotwórcze. Różne kolory, więc każdy coś dla siebie znajdzie jeżeli chodzi o to, można spoko dopasować kolor tarasu do aranżacji ogólnej domu
U mnie jest kostka imitująca drewno na taras - Kanada Pozbruk, to trwalsze i na pewno o wiele tańsze rozwiązanie niż drewno tym bardziej że teraz jest szeroka paleta kolorów w kostkach dekoracyjnych oraz płytach
Polecam z całego serca pergole, świetny pomysł na zadaszenie tarasu! u mnie akurat była ekipa z firmy SURMA - systemy osłom i jestem baardzo zadowolona z ich usług 

-
- Zainteresowany
irena.pak pisze:Czy ktoś ma ciekawe pomysły na taras przy domu? co najlepiej polozyc na podłoge i jaki powinien byc dach?czekam na inspirujace wpisy
jak chcesz mieć inspirujące pomysły to polecam zrobić 2w1 i mieć taras/ogród zimowy