Soki z ziół
Moderator: wika001
Soki z ziół
Ma ktoś doświadczenie w wyciskaniu traw, roślin, ziół? czytałam ciekawy artykuł, w którym mowa o sokach z roślin polnych (http://terapiasokami.pl/leki-polne) i się zastanawiam. Zwykłą wyciskarka tak chyba nie umie? Trzeba mieć może spacjalną nakładkę? Ma ktoś doświadczenia?

Re: Soki z ziół
Witaj, bardziej zaawansowane wyciskarki do soków doskonale radzą sobie ze zrobieniem soku z ziół.
Pierwszy przykład z brzegu : hurom hu 200 na http://sokowo.pl
Pozdrawiam

Pierwszy przykład z brzegu : hurom hu 200 na http://sokowo.pl
Pozdrawiam
Wyciskarki do soków.

- 
				CebuleKwiatowe
- Aktywny 
Ja tak szczerze mówiąc nie korzystam z wyciskarek soków z ziół bo też nie pijam ich,jeżeli już to te kupne,co może być moim błędem ale smakują mi znacznie lepiej niż te wyciskane w domowych warunkach.

A ja szczerze mówiąc nigdy nie słyszalam o sokach z ziół   Chyba nie jestem na bieżąco ostatnio. Czas to naprawić się zainteresować tematem!
 Chyba nie jestem na bieżąco ostatnio. Czas to naprawić się zainteresować tematem!  

Chyba nie jestem na bieżąco ostatnio. Czas to naprawić się zainteresować tematem!
Soki z ziół są bardzo popularne,a w szczególności stosowane w medycynie naturalnej czy niekonwencjonalnej,np sok z pokrzywy czy syrop. Od razu zaznaczam,że ich smak nie każdemu przypadnie do gustu:)

ja póki co działam amatorsko w temacie soków z ziół itp na początek spróbuje sok z pokrzywy, tylko niech urośnie! 

Nigdy nie myślałam o tym by wyciskać sok z ziół... Myślę, że któraś z tych wyciskarek by sobie poradziła http://sklep.puregreen.pl/hurom A tak swoją drogą to ciekawe jak smakuje taki ziołowy sok  Ja piję soki codziennie ale głównie warzywne i dodaję zioła do smaku. Masz jakieś przepisy?
 Ja piję soki codziennie ale głównie warzywne i dodaję zioła do smaku. Masz jakieś przepisy?

Ja piję soki codziennie ale głównie warzywne i dodaję zioła do smaku. Masz jakieś przepisy?
 Ja piję soki codziennie ale głównie warzywne i dodaję zioła do smaku. Masz jakieś przepisy?- 
				CebuleKwiatowe
- Aktywny 
Właściwie to bardzo słuszna uwaga,może ktoś ma jakieś dobre i sprawdzone przepisy na soki z ziół,jak je stosować oraz z czego dokładnie wyciskać? czekam na Wasze odpowiedzi.

Nigdy nie robiłam takich soków, ale w sumie musiałabym o tym pomyśleć. A w takim wypadku przydadzą mi się wszystkie dotychczasowe wskazówki 

U mnie w domu często robimy różne koktajle owocowo-warzywne. Zawsze dodajemy zioła. Poprawiają smak i są zdrowe 

- wagner-kasia
- Zainteresowany 
Czy soki z ziół mają więcej wartości niż wywary ze świeżych lub suszonych ziół?

Uwielbiam robić smoothie z warzyw z dodatkiem ziół  Oprócz tego, że jest to bardzo zdrowe, to ma niesamowity smak
 Oprócz tego, że jest to bardzo zdrowe, to ma niesamowity smak  

Sok z ziół? Pierwszy raz słyszę. Chociaż na internecie są podobno przepisy na sok z trawy pszenicznej.

Nie przepadam za sokami z ziół.
Niezależnie od tego jakie zostaną użyte i tak mam wrażenie, że piję moczoną trawę.
To po prostu nie dla mnie.
Za to woda z miętą i cytryną jest już pycha

Niezależnie od tego jakie zostaną użyte i tak mam wrażenie, że piję moczoną trawę.
To po prostu nie dla mnie.
Za to woda z miętą i cytryną jest już pycha

kiedyś próbowałem czegoś takiego, ale powiem szczerze ze nie bardzo mi to smakuje.