Pytanie do Pań: Jak powinien wyglądać zestaw ogrodniczki?
Moderator: wika001
- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Pytanie do Pań: Jak powinien wyglądać zestaw ogrodniczki?
Szanowne Panie ogrodniczki, czytając forum ogrodowe Panowie chwalą się swoimi maszynami ogrodowymi, a co wy uważacie za niezbędne podczas pracy w ogrodzie? 

Re: Pytanie do Pań: Jak powinien wyglądać zestaw ogrodniczki
A więc tak:
Weltykulator na szczęście ma sąsiad i pożycza, ale jak ktoś takiego fajnego sąsiada nie ma to koniecznie weltykulator.
- porządne grabie do trawy i grabie klasyczne do ziemi
- kosiarka obowiązkowo, aby ładną robić fryzurkę trawnikowi
- dobry spryskiwać do węża, aby fajnie się podlewało warzywa czy trawnik
- i takie bibeloty jak łopata, widły, mała łopatka do sadzenia cebulek to juz akcesoria wedle swoich upodobań
mnie wiele nie trzeba, aby ładnie prowadzić ogród byle sił było dużo
Weltykulator na szczęście ma sąsiad i pożycza, ale jak ktoś takiego fajnego sąsiada nie ma to koniecznie weltykulator.
- porządne grabie do trawy i grabie klasyczne do ziemi
- kosiarka obowiązkowo, aby ładną robić fryzurkę trawnikowi
- dobry spryskiwać do węża, aby fajnie się podlewało warzywa czy trawnik
- i takie bibeloty jak łopata, widły, mała łopatka do sadzenia cebulek to juz akcesoria wedle swoich upodobań
mnie wiele nie trzeba, aby ładnie prowadzić ogród byle sił było dużo

Wiadomo że musi być stylowo
wszystko pod kolor, dobre buty gumowiaczki kaloszki , grabie i sekatory z prawdziwego zdarzenia no i oczywiście kosiareczka. A narzędzia typy wkrętaki i śrubokręty, wkrętarki to już wegłóg uznania.

- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
No tak, kobieta zawsze musi wyglądać pięknie
Dziękuje za rady drogie Panie, ja ze swojej strony mogę tylko przekierować pozostałe ogrodniczki do artykułu o "Zestawie Ogrodniczki": http://drabinykarola.pl/zestaw-ogrodniczki/. Może zechcą Panie wzbogacić swój ekwipunek 

Oczywiście podstawa to kosiarka, mój najtrafniejszy wybór: Faworyt JT46N139-4W1 i nożyce do żywopłotu Grizzly EHS 900L 

- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Pani Marto, naprawdę podziwiam Panią! Nie wszystkie kobiety operują w taki sposób modelami i nazwami sprzętu! 

O tak, rzeczywiście. Pani Marta musi być specjalistką w tej materii. Choć ja też znałem pewną Panią która w kwestiach technicznych była nie do pokonaniaKarol Mocny pisze:Pani Marto, naprawdę podziwiam Panią! Nie wszystkie kobiety operują w taki sposób modelami i nazwami sprzętu!

- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Szanowne Panie... i Panowie. Jeśli chodzi o zestaw ogrodniczki.ogrodnika to w sklepach Alve znajdziecie zestawy dedykowane dla Pań i Panów
Zachęcam do zaglądnięcia: http://www.alve.pl/oferta/drabiny-alumi ... taniej,330

- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Szanowne Panie... i Panowie. Jeśli chodzi o zestaw ogrodniczki.ogrodnika to w sklepach Alve znajdziecie zestawy dedykowane dla Pań i Panów
Zachęcam do zaglądnięcia: http://www.alve.pl/oferta/drabiny-alumi ... taniej,330

Po pierwsze sekator, po drugie sekator, i po trzecie - sekator, po szybko się tępią
A do sekatora - rzeczywiście drabina. Ale ja piszę bardziej z perspektywy sadowniczki niż ogrodniczki. Poza tym grabie, ząbki do spulchniania gleby, szpadel i mała łopatka, no i grube rękawice do tych bardziej przyziemnych prac - jak moje ulubione pielenie 

-
- Początkujący
Re: Pytanie do Pań: Jak powinien wyglądać zestaw ogrodniczki?
Jeżeli masz problem z doborem odpowiednich artykułów do zestawu ogrodnika,to śpieszmy z pomocą,akurat tym zajmujemy się na co dzień i chętnie doradzimy,zerknij na Zielono.net
- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Ja mogę polecić suszarkę ogrodową
http://www.alve.pl/linia/drabiny-alumin ... wa,246,378 Moja żona sobie ją chwali, bo można ją złożyć, ma regulację wysokości, można nią obracać i postawić gdzie tylko się chce 

- wagner-kasia
- Zainteresowany
Ja jestem tylko małą ogrodniczką bo mąż ma większe zapędy
Ale w swoim arsenale mam: gumiaki, małą łopatę, grabie do liści, łopatka do kwiatów, nawozy, długi szlauf, sekator, małą drabinę, rękawic z 10par 

Moim zdaniem gumiaczki, grabki, motyczka i konewka
-
- Zainteresowany
To co wymieniasz to tylko przykładowy zestaw akcesoriów do ogrodu,a jest ich zdecydowanie więcej,głównie zwróćmy uwagę na fakt dobrych i solidnych narzędzi,sprzętu do ogrodu,który posłuży nam przez lata.