Kamień dekoracyjny: grys, otoczaki, gnejs
Moderator: wika001
Re: Kamień dekoracyjny: grys, otoczaki, gnejs
ja swoje otoczaki (przy okazji układania kostki brukowej na podjeździe) znalazłam w firme która sprzedaję kostkę i mieli przy okazji fajne kamienie dekoracyjne do ogrodu
Mi za to podobają się płytki klinkierowe SCU Klinkier - klinkier holenderski
Kamienie dekoracyjne bardzo dajnie pasują do ogrodu i mam już kilka wizji na to jak będzie wyglądało to u mnie. Na wiosnę planuje przeróbki i będę wykorzystywał właśnie w dużej ilości kamień, chyba zdecyduje się na grys bo wygląda świetnie. Powiedzcie mi, który z kamienie najbardziej Wam się podoba bo właśnie planuje złożyć zamówienie na przełomie kilku najbliższych tygodni.
według mnie on az taki ładny nie jest
To bardzo dobry pomysł 

Greg Bud zajmuje się tworzeniem ogrodzeń, elewacji czy schodów z kamienia. Polecam w szczególności piaskowiec. Wygląda przepięknie i jest bardzo trwały.
Zobaczcie sobie tutaj http://www.kameno.pl/kamien-dekoracyjny-poradnik.html na poradnik dotyczący kamienia dekoracyjnego. Warto sobie tam zerknąć i poczytać. Poza tym znajdziecie tam również sporo innych bardzo przydatnych informacji. Taka wiedza na pewno się przyda.
Z chęcią zajrzę. Taki kamień bardzo mi się podoba.
-
- Zainteresowany
Kamień dekoracyjny w ogrodzie to faktycznie bardzo fajna propozycja, nawet jako ścieżki, jedyny minus to dosyć wysokie koszty położenia takiego kamienia.
Jeśli ktoś chce mieć skalniak, to chyba siłą rzeczy liczy się z kosztami.
Kupiłem kiedyś białe otoczaki i zrobiły się zielone. Oczywiście facet w sklepie nie powiedział, że to się impregnuje. Przy innych zakupach w sklepie Skalite-kamien.pl dowiedziałem się, że tak właśnie trzeba robić. Kupowałem wtedy biały grys i sprzedawca powiedział mi wszystko co trzeba zrobić. Kamień mam już dwa lata i cały czas śnieżno biały.
bardzo podobają mi się kamienie dekoracyjne przed domem. Chociaż wydaje mi sie, że nie każdy kamień nadaje się do podjazdu np. Dobrze, ze biorąc go od firmy Podolski, można dowiedzieć się co będzie najlepszym rozwiązaniem bo z miłą chęcią doradzają i służą pomoca.
-
- Początkujący
Ja swój skalniaczek wysypałam szarym kruszywem granitowym, który został mi z innych prac
Z początku bałam się, że będzie zbyt ciemny, ale spełnia swoje zadanie i wygląda bardzo ładnie.

u mnie jest wylozone grysem i wyglada to calkiem niezle - muszę załączyć foto to sami ocenicie
koniecznie się pochwal!