jaką kosę spalinową kupić?
Moderator: wika001
-
- Aktywny
Re: jaką kosę spalinową kupić?
A od kiedy Stiga na dobry sprzęt,to raczej sprzęt marketowy i dobrej jakości nie ma ale cenowo może konkurować ze sprzętami lepszej jakości,jeśli co konkretnego z kos to Kawasaki KBH np.model KBH45,kosa nie do zajeżdżenia
-
- Aktywny
A od kiedy Stiga na dobry sprzęt,to raczej sprzęt marketowy i dobrej jakości nie ma ale cenowo może konkurować ze sprzętami lepszej jakości,jeśli co konkretnego z kos to Kawasaki KBH np.model KBH45,kosa nie do zajeżdżenia
Kawasaki to bardzo drogie urządzenia,a wiele osób w swoim ogrodzie posiada sprzęt Stiga i jakoś nie narzeka,do domowych prac spokojnie się sprawdzi i nie będzie drogi.
Alternatywnie do Stigi możesz się zainteresować kosą Tryton, podobny budżet, jakościowo ja jestem z tego sprzętu zadowolony, chociaż mam u siebie ich kosiarkę spalinową.
Nie jestem pewna czy dobrze pamiętam, ale prawdopodobnie tutaj http://www.viessmann.pl widziałam bardzo dobre oferty. warto sprawdzić.
Miałem dokładnie taki sam problem jaką kosę spalinową wybrać , zdecydowałem się dopiero po przeczytaniu wiadomości , http://www.budujesz.pl/wiadomosc/kosa-s ... wybrac/50/ , wybór okazał się właściwy kosa działa świetnie .
-
- Aktywny
Oczywiście że wiele osób nie narzeka ale chyba więcej narzeka,a i ceny części są nie raz kosmiczne do Chińskich maszyn które Stiga Firmuje swoją nazwąe-rosa_pl pisze:Kawasaki to bardzo drogie urządzenia,a wiele osób w swoim ogrodzie posiada sprzęt Stiga i jakoś nie narzeka,do domowych prac spokojnie się sprawdzi i nie będzie drogi.
-
- Zainteresowany
Co do kosy spalinowej to polecam zwrócić uwagę na dobrą firmę jaką bez wątpienia jest Stihl,akurat kilka naprawde solidnych modeli znajdziecie u nas w rozsądnej cenie,w razie pytań chętnie pomożemy podczas wyboru.
-
- Początkujący
Witam serdecznie, Jako samodzielna gospodyni całego inwentarza sama zajmuję się wszystkim. Dlatego chciałam polecić kosę, która zdaje egzamin w warunkach ogrodowych. Mam kosę http://www.narzedzia.pl/produkty/search ... G22EAB(LP) już drugi sezon. Jest lekka nawet kobieta się nie zmęczy przy pracy z nią. Poza tym bardzo wydajna. Cena to około 600 zł. Jest sprawdzona.
samodzielna
Nie wspominasz nic o powierzchni trawnika, o kwocie jaką możesz wydać... Bez tego będzie trudno; nie wiem czy chodzi Ci o małą, lekką podkaszarkę do trudno dostępnych miejsc czy kosę. Kosa spalinowa, czy elektryczna... ? Doprecyzuj proszę.mlody_84 pisze:Chciałbym kupić kosę spalinową, ale kompletnie nie wiem jaką...chciałbym wytrzymałą i niedrogą, proszę o radę
pozdrawiam mlody
benek
-
- Zainteresowany
Myślę,że autorowi chodzi o zwykłą,solidną kosę spalinową i dlatego też proponuję Stihl,teraz fajne i ciekawe promocje znajdziecie na naszej stronie,zapraszamy.
-
- Początkujący
ja z podobnym pytaniem; potrzebuję kosy spalinowej jako wsparcia kosiarki spalinowej / traktorka. Trawnik będzie 2000 tyś m2 ale do wykaszania tylko po obwodzie i pomiędzy drzewami, krzakami. Widzę że wybór jest spory ale tak naprawdę nie wiem co wybrać; jedni piszą NAC bo tani, inni Honda bo silnik, SOLO bo profesjonalna, Husqvarna bo super jakość, Sthil bo marka, AL-KO bo jakość za niewielką kasę, Stiga bo solidna... I bądź tu mądry...beniu_ogr pisze:Nie wspominasz nic o powierzchni trawnika, o kwocie jaką możesz wydać... Bez tego będzie trudno; nie wiem czy chodzi Ci o małą, lekką podkaszarkę do trudno dostępnych miejsc czy kosę. Kosa spalinowa, czy elektryczna... ? Doprecyzuj proszę.mlody_84 pisze:Chciałbym kupić kosę spalinową, ale kompletnie nie wiem jaką...chciałbym wytrzymałą i niedrogą, proszę o radę
pozdrawiam mlody
-
- Aktywny
Sprawa ma się następująco:
Nac to w większości tani badziewny Chińczyk
Honda nie jest zła ale bardzo droga w serwisie i w zakupie,ceny zaporowe nie wiadomo za co
Solo jest niezłą marką tylko trochę zapomnianą
Husqvarna lata świetności ma za sobą,awaryjna i części drogie
AL-KO jakość średnia
Stihl przereklamowany i drogi aczkolwiek jak dla mnie lepszy od Husqvarny
Dobrym wyborem w tej chwili są kosy:Active,Ibea,Kaaz japończyki (silniki Kwasaki),lepszych od wymienionych przeze mnie biorąc pod uwagę cenę,jakość i awaryjność nie znam na naszym rynku
Nac to w większości tani badziewny Chińczyk
Honda nie jest zła ale bardzo droga w serwisie i w zakupie,ceny zaporowe nie wiadomo za co
Solo jest niezłą marką tylko trochę zapomnianą
Husqvarna lata świetności ma za sobą,awaryjna i części drogie
AL-KO jakość średnia
Stihl przereklamowany i drogi aczkolwiek jak dla mnie lepszy od Husqvarny
Dobrym wyborem w tej chwili są kosy:Active,Ibea,Kaaz japończyki (silniki Kwasaki),lepszych od wymienionych przeze mnie biorąc pod uwagę cenę,jakość i awaryjność nie znam na naszym rynku
Honda wbrew pozorom nie jest taka droga. Jest tańszy od Stihla i Husqvarny a jakościowo jest lepiej. Wydaje mi sie że Stihl i Husqvarna ma znacznie lepszy marketing niż Honda (która praktycznie jest na tym polu niezauważalna) dlatego opinie o wysokiej jakości Stihla i Husqvarny. Ja bym brał Hondę jeśli masz taki budżet.
benek
-
- Zainteresowany
Minęło już trochę czasu,więc jeżeli zaglądasz na forum,to koniecznie daj znać na jaką kosę spalinową ostatecznie padł wybór,jakiej firmy. Będziemy czekać na twoją odpowiedź.