Rośliny w mieszkaniu i na tarasie, co lubią, a czego nie? Jak je uprawiać i chronić przed szkodnikami i chorobami. Informacje dotyczące na temat różnych gatunków oraz porady jak sobie radzić z problemami w uprawie roślin doniczkowych.
Mam bardzo dużo paprotek, aleos tygrysi, zielistkę, wężownice, Skrzydłokwiat, naście storczyków. Uwielbiam się otulać kwiatami dlatego też staram się sprostać im wymaganiom i niestety nie mam ich za wiele bo i warunki nie sprzyjające często mam dla danej rośliny.
Mnie przede wszystkim nie interesują tradycyjne doniczki! Jeśli trzymam już jakieś kwiaty, to nie w tradycyjnych doniczkach, tylko staram się szukać jakiegoś ciekawego pomysłu i rozwiązania na nie.
Ostatnio bardzo mnie zaciekawiła ta stronka- http://www.komserwis.pl/pl/
Posiadają bardzo ciekawe rzeczy do ogrodu.
Orientujecie się może czy goździk wytrzyma w doniczce? Bo pani w kwiaciarni zapewniała mnie, że tak ale obawiam się, że zależało jej po prostu na wciśnięciu mi produktu.
Goździk wytrzyma w doniczce, aczkolwiek też zależy od warunków jakiemu zapewnisz, moim zdaniem jest cały szereg lepszych kwiatów, które bardziej nadają się do doniczki. Ciekawym pomysłem jest zakup doniczek podświetlanych ledami, widzieliście już coś takiego?