bonsai
Moderator: wika001
Re: bonsai
ja mam bonsai a w mieszkaniu i można powiedzieć że ten kwiatek nie potrzebuje szczególnej opieki raz na dwa tygodnie w okresie zimowym wlewam mu 1,5 litry wody , a w lecie raz na tydzień też około 1,5 litry i teraz na wiosnę zacznę raz na 2 tygodnie dawać mu nawóz i to wszystko
-
- Aktywny
Właśnie oprócz wody to kluczowy jest tutaj sam nawóz jakiego używasz,może podaj więcej szczegółów co to za środek. Akurat u nas także znajdziecie ich szeroki wybór w niższej cenie.
Zastanawiam się nad zakupem takie drzewka, bo wygląda bardzo efektownie. Obawiałam się pielęgnacji, ale skoro to takie proste, to chyba się zdecyduję 

piekne roślinki, tutaj w tej szkółce mają też piękne okazy byłem ostatnio oglądać
http://www.kaluzinscy.pl/ Szkółka Polskie Korzenie Państwa Kałuzińskich koło Szadku.

To drzewko wymaga wilgoci, a najlepiej ją utrzyma mech więc proponuje zasadzić go w doniczce. Będzie zdrowsze wtedy
Moje doświadczenie jest takie, że drzewko bonsai zmarniało
więc chyba nie mam ręki do bonsai.

-
- Początkujący
Do tego mech dobrze wygląda i tworzy nam się mały, japoński ogródek w doniczce.monter123 pisze:To drzewko wymaga wilgoci, a najlepiej ją utrzyma mech więc proponuje zasadzić go w doniczce. Będzie zdrowsze wtedy
-
- Początkujący
Te drzewka jest bardzo trudno utrzymać.
-
- Początkujący
- Kontakt:
bonsai to niesamowita sprawa !
fajnie wygladaja te drzewka. chyba tez sie zastanowie
-
- Początkujący
- Kontakt:
Poszukajcie ciekawych donic. Do bonsai świetnie pasują donice wysokie!
edonice.com
edonice.com
Też uważam, że hodowanie drzewka bonsai jest pracochłonne, a same drzewka nie są wcale takie tanie:) Jeśli ktoś kocha takie rośliny to oczywiście powinien zainwestować i zająć się porządnie swoim ogrodem, ponieważ drzewka wyglądają pięknie. Bonsai sklep nie jest tak często spotykany. Ja zamawiałam swoje drzewka w internecie przez bonsaiogrodowe.pl
Jestem zadowolona mimo, że jest przy nich dużo pracy:) Ja uwielbiam pielęgnować swój ogród.
Jestem zadowolona mimo, że jest przy nich dużo pracy:) Ja uwielbiam pielęgnować swój ogród.
Posiadam trzy drzewka: dwa małe i jedno naprawdę sporych rozmiarów w domu.
Podlewam je elastycznie w zależności od pogody tak jak inne roślinki i nic więcej.
Rosną pięknie polecam baaaardzo.

Podlewam je elastycznie w zależności od pogody tak jak inne roślinki i nic więcej.
Rosną pięknie polecam baaaardzo.

-
- Początkujący
- Kontakt:
ja mam bonsaia już 3 rok i mogę powiedzieć że dużej uwagi to drzewko nie potrzebuje, podlewam raz w tygodniu i to wszystko
Przy bonsai podlewanie to nie wszystko. Cała zabawa polega na tym, żeby ukształtować roślinę na miniaturowe drzewo. To długotrwały proces, ale efekt wspaniały. Jeżeli ktoś chce spróbować własnych sił w uprawie bonsai, polecam fajny artykuł - http://www.e-ogrodek.pl/a/5261,pielegnacja-bonsai
Warto spróbować
Warto spróbować

Budowanie twórcze jest