Co sądzicie na temat sztucznych kwiatków??
Moderator: wika001
Re: Co sądzicie na temat sztucznych kwiatków??
sztuczne kwiaty to kicz i brak gustu
Ja nigdy nie byłem za sztucznymi kwiatami.Nie mają takiego efektu jak prawdziwe tj. kolor,zapach i ogólne wrażenie-dla mnie liczą się tylko prawdziwe i ich delikatny zapach rozchodzący się po mieszkaniu 

Potwierdzam, tylko żywe mają niezwykły zapach, który nadaje im charakteru.
nie cierpie i chyba nigdy nie bede tolerowac:D
Sztucznych kwiatów nie powinno nazywać się kwiatami. To są sztuczne produkty kwiatopodobne.
-
- Początkujący
Jak dla mnie akceptowalne tylko na grobach. Czasem potrafią być ładnie wykonane, ale nadal są tylko sztucznymi kwiatami.
Osobiście wolę prawdziwe kwiaty, czuć piękny zapach i masz tą satysfakcję, że dzięki Tobie tak pięknie wyglądają.
Generalnie to oczywiście naturalne kwiaty wolę, aczkolwiek pewne sztuczne kwiaty w okolicznościach jak pogrzeby się sprawdzają. Również sztuczne patyczkowe, proste kwiaty. Najgorzej wypadają sztuczne z obszernymi połyskującymi liśćmi.
w niektórych sytuacjach mogą się przydać, ale raczej wygląda to dla mnie bardzo wiejsko
Ostatnio zauważyłam, że często pojawiają się na ślubach. Niby oszczędność i w ogóle, a jednak mi się w głowie nie mieści. No ale w końcu teraz jest taka technika, że nawet sztuczne kwiaty wyglądają jak żywe... 

Jak dla mnie to jest słaby pomysł by w ogrodzie "sadzić" sztuczne kwiaty
Nie ma to jak prawdziwe!

uznaję tylko żywe
jakoś nie moge się przekonać do sztucznych

Sztuczne kwiaty są kompletnie bez sensu. Natura najważniejsza.
Fakt, że teraz sztuczne kwiaty to już nie to co kiedyś. Niektóre są naprawdę ładne i do złudzenia przypominają prawdziwe, jednak jak wyżej było powiedziane, to trochę bez sensu. Zaprzeczenie natury. Jako idealistka z natury jestem więc przeciwna. Może na cmentarzu się sprawdzą, nigdzie indziej 

Zgodzę się z tym, że sztuczne kwiaty bardziej sprawdzą się na cmentarzu. Owszem niekiedy do złudzenia przypominają prawdziwe, ale w domu
:
1. zbiera się na nich kurz
2. zatrzymują energię
więc lepiej wybrać sobie naturalny kwiatek, jesli mamy problem z pamiętaniem o podlewaniu to taki, ktory jest mniej wymagający:)
:
1. zbiera się na nich kurz
2. zatrzymują energię
więc lepiej wybrać sobie naturalny kwiatek, jesli mamy problem z pamiętaniem o podlewaniu to taki, ktory jest mniej wymagający:)