Rady i opinie na temat oświetlenia ogrodu. Jakie lampy wybrać? Czym oświetlić elewację? Czy kupić lampy solarne? Informacje na temat różnych typów oświetlenia, ich aranżacji i wydajności.
Chciałabym kupic do swojego ogrodu lampy ledowe Znalazłam fajną w sklepie internetowym ale waham sie ją kupić. Pomóżcie mi dokonać wyboru, kompletnie nie znam sie na jej parametrach I nie wiem czy cena tej lampy jest odpowiednia?? Pomózcie Bede wdzieczna
Niestety nie miałem nigdy tej lampy... Jest bardzo ładna, pamiętam, że mój sąsiad miał taką, nie słyszałem, żeby narzekał ani specjalnie chwalił. Ja mam [url=http://www.narzedziowy.pl/12022_STEINEL-Lampa-ogrodowa-z-czujnikiem-ruchu-stojaca-GL-16-biala.html]takie lampy[/url] na działce i są bardzo dobre:) Według mnie lepiej kupić droższe a na dłużej.
Na innym portalu widziałem parę opinii na temat tej lampy, Lampa ogrodowa stojąca Kanlux VERA LED jest to model nieco wyższy ale najważniejsze funkcje ma zachowane. Pozdrawiam.
Czy ja wiem, z tego co widać to ta lampa nie ma zbyt dużej mocy, a to w przypadku lamp Ledowych jest na chwile obecną największym problemem. Z drugiej strony jak trzeba postawić kilka/kilkanaście takich lamp to tez nie można przesadzać z ceną...
Do oświetlenia ogrodów, oczek wodnych proponuję oświetlenie Ledowe , które może się świecić całą noc. Skutecznie rozpraszają mrok i tworzą niezwykłą scenerię w połączeniu z technologią oszczędzania energii.
Przy zakupie lamp ogrodowych trzeba zwrócić uwagę na klasę ochrony przed wilgocią czyli IP. Oświetlenie zewnętrzne najlepiej kupować z IP65. Osobiście zakupiłam lampy z firmy spotline i jestem bardzo zadowolona.
Niestety odnośnik nie działa, dlatego nie widzę tego modelu lampy. Sama od dawna zastanawiam się nad tym jak oświetlić ogród tak, aby uatrakcyjnić moją posesję. Teraz po zmroku ciężko się poruszać, bo ogród nie jest w ogóle oświetlony, w lecie to dosyć problematyczne, bo w ogrodzie spędza się znacznie więcej czasu. Jak na razie próbuję się zainspirować i oglądam oprawy ogrodowe w sklepie internetowym. Może macie jakieś wskazówki dotyczące wyboru odpowiedniego oświetlenia do ogrodu?