zanieczyszczony grill
Moderator: wika001
zanieczyszczony grill
witam. czym myjecie grilla? ja mam za każdym razem spore problemy aby doprowadzić go do czystości ...ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?
Re: zanieczyszczony grill
W5 do tluszczu z Lidla...spryskac, odczekac chwile i czyscic. Niszczy wszystko
.

W5 rzeczywiście pomaga, co prawda ja stosuję to do piekarnika ale przy grillu też się sprawdzi
Na temat czyszczenia grilla możesz poczytać fachowy poradnik, gdy mam jakieś wątpliwości zawsze tam zaglądam. Kiedyś szukałam informacji w necie i natknęłam się na niego, polecam http://www.grillegazowe.pl/jak-czyscic- ... -n-19.html
Ja osobiście myję płynem do naczyń.... Grill czysty i shludny 

Namoczyć a potem szczotką i płynem do naczyń - chyba najlepszy sposób
Płyn do naczyń oczywiście wystarczy gdy zanieczyszczenia są w miarę świeże. Natomiast gdy brud jest starszy to używam W5, który podawaliście.
Projektowanie ogrodów to moja pasja!
umyć to jedno ale jak bedziesz tylko myl to od rdzy nie zabezpieczysz. na metalowe powierzchnie zwlaaszcza w ogrodzie nanoprotech jest najlepszy. wyprobuj sobie preparaty z serii do domu i ogrodu. ja stosuje i dziala 

Należy po każdym grillu go wyczyścić, powtarzam po każdym!
Ja grilla jako tako nie czyszczę, jest kamienny, a sam metalowy, ruchomy grill daję przed położeniem na niego jedzenia nad ogień, a potem wycieram dokładnie o trawnik ew jakieś kamienie jeśli jest na nim więcej brudu.