traktorek do trawnika
Moderator: wika001
-
CebuleKwiatowe
- Aktywny

Re: traktorek do trawnika
Właśnie o tym cały czas mówimy,o powierzchni trawnika- jeżeli jest ona mniejsza to nie widzę sensu aby inwestować w traktorek i płacić za niego kilka tyś zł,gdzie kosiarka spalinowa za 800-900 sprawdzi się wręcz znakomicie.
traktorek kosiarka to fajna sprawa
jednak należy się zastanowić czy warto inwestować w niego. Jak się jednak zdecydujecie to w http://www.tipsplus.pl/ kupicie w całkiem spoko cenach
Ja od dłuższego czasu używam tego traktorka: http://www.al-ko.com/shop/pl/traktorek- ... -hd-a.html Działa znakomicie i bezawaryjnie.
Jeżeli chodzi o traktorki (kosiarki) to tylko i wyłącznie z pojemnym koszem
Najlepiej takie kosiarki sprawdzają się w dużych parkach, posesjach.
Traktorek do trawnika jest bardzo wygodny (ile można biegać za kosiarką...?) ale jeżeli masz mały ogródek, to nie warto bo to pieniądze wyrzucone w błoto, cena traktorka, a później koszty jego utrzymania to spory wydatek. Jeżeli jednak masz duży trawnik, myślę że warto zainwestować, prędzej czy później inwestycja się zwróci. Jeśli zdecydujesz się na zakup traktora przeczytaj jakiś poradnik np TEN, żeby wybrać jak najlepiej i nie żałować.
Bądź sobą!
jeśli nadal jesteście zainteresowani kosiarką traktorem, to zerknijcie na te http://www.al-ko.com/shop/pl/produkty/t ... odowe.html stronę. W pracy ktoś kupił ostatnio i ciągle gada o AL-KO.
benek
-
Nordmania.pl
- Zainteresowany

- Kontakt:
Traktorek do trawnika może i jest wygodny ale tylko w przypadku kiedy powierzchni do koszenia mamy naprawdę sporo,wtedy fajnie się sprawdzi. W pozostałych przypadkach będzie po prostu niepraktyczny i ciężko wjechać np między drzewa aby wszystko dokładnie skosić.
Myślę, że tego typu traktorek sam rzeczywiście da radę. Sami planujemy właśnie w taki zainwestować.
-
EldorRado56
- Początkujący

tez myslselismy oi traktorku bo mamy sporą działkę, ale wlasnie duza ilośc krzewów i drzew nas zniechęciła. Wyszołoby o wiele drożej niż kosiarka a jeszcze trzeba by było to wszystko poprawiać gdzie nie gdzie.
-
hamassta
- Początkujący

- Kontakt:
Najlepsze traktorki posiada firma shtill.
Nordmania, masz rację, ale skoro powstał wątek nt. traktorków do trawy, to zakładam że jego autor ma świadomość że traktorki dedykowane są tylko dużym trawnikom i tylko w tym wypadku sie sprawdzą.
benek
Jeżeli masz duzą działke to jak najbardziej będzie przydatny. Natomiast gdy jest klasycznie tam 600-800m2 to spokojnie dobra kosiarka spalinowa wystarczy 
-
olaf-farmer
- Początkujący

temat mnie zainteresował, bo mam podobną wątpliwość; od kolejnego sezonu będę miał jakieś 2000 tyś m2 trawnika. Czy iść w stronę dużej mocnej kosiarki spalinowej, czy raczej w stronę traktorka ?Nordmania.pl pisze:Traktorek do trawnika może i jest wygodny ale tylko w przypadku kiedy powierzchni do koszenia mamy naprawdę sporo,wtedy fajnie się sprawdzi. W pozostałych przypadkach będzie po prostu niepraktyczny i ciężko wjechać np między drzewa aby wszystko dokładnie skosić.
Jeszcze się czegoś takiego nie dorobiłem.
2 tyśm2 to już dużo. Jak na kosiarkę spalinową to chyba za dużo; chyba że weźmiesz jakiegoś aluminiowego potwora spalinowego (np taka kosiarka) i masz dobrą kondycje
plus takiego rozwiązania jest taki że wydasz mniej niż na traktor. Jak jesteś leniwy, albo nie masz tyle powera zostaje ci wybór traktorka - ale to już też są kwoty inne.