Jak przygotować swój ogród na wiosnę?
Moderator: wika001
Re: Jak przygotować swój ogród na wiosnę?
Ale mało jest informacji przydatnych na tych blogach.
U mnie już pierwsze prace zostały poczynione.
U mnie również. Trawa zgrabiona, drzewka przycięte:)
-
- Aktywny
U mnie także cały trawnik wygrabiony,drzewka przycięte,teraz tylko czekać na ładną pogodę i pierwsze tegoroczne koszenie trawy:)
Polecam skorzystać z pomocy firmy ogrodniczej, która ma zarówno narzędzia, jak i odpowiednią ilość ludzi, żeby móc kompleksowo przygotować ogród na wiosnę
Usługi ogrodnicze świadczy wiele firm, także warto się rozejrzeć za tą, która ma najlepsze rekomendacje i ceny

Polecam skorzystać z pomocy firmy ogrodniczej, która ma zarówno narzędzia, jak i odpowiednią ilość ludzi, żeby móc kompleksowo przygotować ogród na wiosnę
Usługi ogrodnicze świadczy wiele firm, także warto się rozejrzeć za tą, która ma najlepsze rekomendacje i ceny

-
- Początkujący
- Kontakt:
Poczytaj to forum, można tu znaleźć wiele przydatnych informacji.
-
- Początkujący
Lubie korzystać z poradników, na tej stronie masz ich sporo, część porad mówi jak zrobić coś krok po kroku. Wiele rzeczy można wykonać samemu np tu jest o tym jak zakładamy kompostownik. Często z teściem korzystamy z takich porad. Nie dość, że frajda bo samemu coś zrobisz to jeszcze nie trzeba nikomu płacić za to 

-
- Początkujący
Dokładnie tak. Zgadzam się z przedmówcą. Ja również nie popieram płacenia komuś za czyszczenie i dbanie o MÓJ ogród. Sama radość przecież: zasadzić, podlewać, dbać i patrzeć jak rośnie
Ja również korzystam z różnych porad, a tu akurat artykuł o podcinaniu gałęzi http://www.budnet.pl/Pielegnacja_ogrodu ... zytaj.html.

Musisz skosić i oczyścić trawę, przyciąć żywopłoty, zadbać o ochronę kwiatów oraz zająć się pielęgnacją koron drzew. Jeśli nie będziesz w stanie poradzić sobie samodzielnie z tym ostatnim, polecam skorzystać z usług pielegnacjadrzew.com.pl - pielęgnacja drzew. O drzewach wiedzą absolutnie wszystko!
-
- Początkujący
Generalnie polecam zacząć od sprzątania ja tak zrobiłam. Musiałam się zająć wycinanie drzew warszawa żeby tak na dobrą sprawę móc profesjonalnie zaprojektować ogród. Kilka drzew robiło niesamowity bałagan.
Lato, lato, lato wszędzie -czekam na Ciebie
-
- Początkujący
Po kilku nieduanych próbach prostanowiłam zainwestować w firmę aranżującą ogrody i tym tropem idę w wiosennych przygotowaniach - na poczatku sezonu stawiam na usługi specjalistów - http://www.justi-garden.pl/ a później sami dbamy o ogród
to dobre rozwiązanie zawłaszcza, ze mam duży kawałek ziemi i samodzielnie byłoby to cieżkie. A firma też odpowiednio zabezpiecza i przygptowuje rośliny - ja jestem bardzo zadowolona i polecam takie rozwiązanie (ceny wcale nie są wysokie) 

Myśląc o dobrym przygotowaniu ogrodu do sezonu wiosennego,musimy zainwestować w nawozy do roślin,dobrą kosiarkę i cały zestaw narzędzi,które przydadzą się latem,teraz zimą jest najlepszy czas na to aby je kupić,warto poszukać w dobrych sklepach internetowych.
- Karol Mocny
- Zainteresowany
- Kontakt:
Chyba pora odnowić wątek
ja już powoli przygotowuję się do wiosny, dlatego zachęcam do przeczytania mojego artykułu na temat wiosennych porządków - http://drabinykarola.pl/wiosenne-porzadki/#more-793 Zachęcam 

ja już wczoraj trawę grabiłam, naprawdę czuć wiosnę w powietrzu:)