Zimowy ogród na dachu

Marzysz o ogrodzie zimowym, a nie wiesz jak go zaprojektować? W tym dziale znajdziesz informacje na temat projektowania i wykonania ogrodu zimowego, jego aranżacji i utrzymaniu. W dziale także informacje o wyborze i pielęgnacji roślin do ogrodów zimowych.

Moderator: wika001

demoonka
Początkujący
Początkujący

Re: Zimowy ogród na dachu

Post autor: demoonka »

Jeśli nie chcecie się za to sami brać, skorzystajcie z usług firmy, która się tym zajmuje. Przynajmniej będziecie mieć pewność, że wszystko zostało zrobione solidnie i fachowo, z porządnych materiałów bo przecież pracownicy takiej firmy znają się na tym najlepiej. Sama zatrudniłam kiedyś firmę (u mnie była to firma Drebud) i mogę śmiało polecić bo zrobili mi piękny, starannie wykonany ogród zimowy :)[/url]

Krosagro
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Krosagro »

Ogrody zimowe były jeszcze niedawno rzadkimi elementami architektury polskich domów. A przecież mają sporo zalet - doświetlają pomieszczenia i stwarzają wrażenie bezpośredniego związku z naturą i krajobrazem. Rzecz jasna mają też swoje wady. Mimo to, coraz więcej osób planujących budowę domu bierze takie rozwiązanie pod uwagę.

jola24
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jola24 »

:) Witam. Mam ogród zimowy, ale nie na dachu?????????????Życze powodzenia tym- co chca go mieć na dachu

Loku
Początkujący
Początkujący

Post autor: Loku »

jaki jest koszt wykonania takiego ogrodu?

nowalinka
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowalinka »

Też chetnie sie dowiem o koszta, bo jeszcze nie słyszałam o ogrodzie zimowym na dachu.... ??

wero_nika
Początkujący
Początkujący

Post autor: wero_nika »

Ogród zimowy to świetny pomysł na polepszenie wyglądu Naszego domu, jak również miejsce relaksu i wypoczynku. Tylko z tym dachem może być problem z powodu obciążenia, jak pisali poprzednicy. A w innym, bezpieczniejszym miejscu? Pozdrawiam :)

cynamonowymuffinek
Początkujący
Początkujący

Post autor: cynamonowymuffinek »

oj pomysł jest cudowny... ale to konstrukcja musi być bardzo stabilna. w sumie jeszcze jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chociaż to musi pewnie wyglądać świetnie! jedynie co widziałam takiego niezwykłego, to ostatnio u znajomej zielone dachy od http://www.bauder.pl/ przy domu i to już wyglądało naprawdę dobrze!

cynamonowymuffinek
Początkujący
Początkujący

Post autor: cynamonowymuffinek »

oj pomysł jest cudowny... ale to konstrukcja musi być bardzo stabilna. w sumie jeszcze jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chociaż to musi pewnie wyglądać świetnie! jedynie co widziałam takiego niezwykłego, to ostatnio u znajomej zielone dachy od http://www.bauder.pl/ przy domu i to już wyglądało naprawdę dobrze!

Awatar użytkownika
jastronka
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jastronka »

Ogród zimowy na dachu jak dla mnie wiąże się z wieloma przeciwnościami, dlatego wybraliśmy ogród wewnątrz. Idealne miejsce do odpoczynku.

Adrian Ozga
Początkujący
Początkujący

Post autor: Adrian Ozga »

też bym nie ryzykował, jest to spory wydatek a do końca nie będziemy w stanie przewidzieć na strop zareaguje na takie obciążenia

Amelka00
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amelka00 »

Na południu Czech są bardzo popularne takie ogrody na dachach.
Bardzo fajna sprawa.

kajtek233
Początkujący
Początkujący

Post autor: kajtek233 »

przede wszystkim bedzie wam potrzebna trawa rolowana (polecam green flor). Warto tez rozwazyc czy nie chcielisbyscie zamiast zimowego ogrodu zrobic czegos na wzor zielonego dachu i miec normalny ogrod

kajtek233
Początkujący
Początkujący

Post autor: kajtek233 »

przede wszystkim bedzie wam potrzebna trawa rolowana (polecam green flor). Warto tez rozwazyc czy nie chcielisbyscie zamiast zimowego ogrodu zrobic czegos na wzor zielonego dachu i miec normalny ogrod

Cegiełka85
Początkujący
Początkujący

Post autor: Cegiełka85 »

zielony dach to moje marzenie:) znalazłam nawet wstępnego wykonawcę, ogłaszał się na mbooking i czekam na wycenę.

matiszati
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: matiszati »

Mi koszty wzrosły przy ogrzewaniu od http://www.kociol.net. Jednak ekskluzywne ogrody zimowe swoje kosztują. Nie ma się co dziwić, że niektórzy twierdzą, że jest im to nie potrzebne.

ODPOWIEDZ