Zimowy ogród na dachu
Moderator: wika001
Re: Zimowy ogród na dachu
Jeśli nie chcecie się za to sami brać, skorzystajcie z usług firmy, która się tym zajmuje. Przynajmniej będziecie mieć pewność, że wszystko zostało zrobione solidnie i fachowo, z porządnych materiałów bo przecież pracownicy takiej firmy znają się na tym najlepiej. Sama zatrudniłam kiedyś firmę (u mnie była to firma Drebud) i mogę śmiało polecić bo zrobili mi piękny, starannie wykonany ogród zimowy
[/url]

Ogrody zimowe były jeszcze niedawno rzadkimi elementami architektury polskich domów. A przecież mają sporo zalet - doświetlają pomieszczenia i stwarzają wrażenie bezpośredniego związku z naturą i krajobrazem. Rzecz jasna mają też swoje wady. Mimo to, coraz więcej osób planujących budowę domu bierze takie rozwiązanie pod uwagę.

Też chetnie sie dowiem o koszta, bo jeszcze nie słyszałam o ogrodzie zimowym na dachu.... ??
Ogród zimowy to świetny pomysł na polepszenie wyglądu Naszego domu, jak również miejsce relaksu i wypoczynku. Tylko z tym dachem może być problem z powodu obciążenia, jak pisali poprzednicy. A w innym, bezpieczniejszym miejscu? Pozdrawiam 

-
- Początkujący
oj pomysł jest cudowny... ale to konstrukcja musi być bardzo stabilna. w sumie jeszcze jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chociaż to musi pewnie wyglądać świetnie! jedynie co widziałam takiego niezwykłego, to ostatnio u znajomej zielone dachy od http://www.bauder.pl/ przy domu i to już wyglądało naprawdę dobrze!
-
- Początkujący
oj pomysł jest cudowny... ale to konstrukcja musi być bardzo stabilna. w sumie jeszcze jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, chociaż to musi pewnie wyglądać świetnie! jedynie co widziałam takiego niezwykłego, to ostatnio u znajomej zielone dachy od http://www.bauder.pl/ przy domu i to już wyglądało naprawdę dobrze!
Ogród zimowy na dachu jak dla mnie wiąże się z wieloma przeciwnościami, dlatego wybraliśmy ogród wewnątrz. Idealne miejsce do odpoczynku.
-
- Początkujący
też bym nie ryzykował, jest to spory wydatek a do końca nie będziemy w stanie przewidzieć na strop zareaguje na takie obciążenia
Na południu Czech są bardzo popularne takie ogrody na dachach.
Bardzo fajna sprawa.
Bardzo fajna sprawa.
przede wszystkim bedzie wam potrzebna trawa rolowana (polecam green flor). Warto tez rozwazyc czy nie chcielisbyscie zamiast zimowego ogrodu zrobic czegos na wzor zielonego dachu i miec normalny ogrod
przede wszystkim bedzie wam potrzebna trawa rolowana (polecam green flor). Warto tez rozwazyc czy nie chcielisbyscie zamiast zimowego ogrodu zrobic czegos na wzor zielonego dachu i miec normalny ogrod
-
- Początkujący
zielony dach to moje marzenie:) znalazłam nawet wstępnego wykonawcę, ogłaszał się na mbooking i czekam na wycenę.
Mi koszty wzrosły przy ogrzewaniu od http://www.kociol.net. Jednak ekskluzywne ogrody zimowe swoje kosztują. Nie ma się co dziwić, że niektórzy twierdzą, że jest im to nie potrzebne.