Szukasz odpowiednich mebli ogrodowych, a wybór jest tak duży że nie możesz się zdecydować? Zadaj pytanie i poznaj opinie na temat mebli ogrodowych. Znajdziesz tu także praktyczne rady na temat konserwacji mebli, czy samodzielnego wykonania huśtawki.
Jaką saunę należałoby wstawić do ogrodu?
Coś takiego typu jak infrared (np.http://ogrodosfera.pl/sauna-KOMBI2112)
czy może jakaś sauna fińska a'la domek? Oglądam różne opcje na Ogrodosferze i nie wiem sama..
?
W sumie bardziej wolę sauny infrared, ale czy je można umieścić w ogrodzie czy do tego potrzebna byłaby jakaś obudowa?
Oooo, fajna ta sauna. Naprawdę fajnie się prezentuje. Chciałbym coś takiego u siebie w ogrodzie, nie powiem. A co to musi być za relaks w takiej saunie, no i super udogodnienie mieć coś takiego na własność. Podobne domki saunowe ma w swojej ofercie firma Letniskowo, można sobie zobaczyć na ich stronce. Wygląda normalnie jak domek letniskowy, a w środku po prostu sucha sauna fińska. Super sprawa. 20 metrów kwadratowych powierzchni ma łącznie ten domek, w opcji dodatkowej jest też ruska beczka na tarasie - można sobie takową zażyczyć. Sama sauna ma wymiary 2 x 2,5m i wykonana jest ze świerka skandynawskiego oraz ogrzewana piecem elektrycznym firmy Harvia. Domek jest na kołach, czyli coś a'la domek holenderski. Producent dowozi do nas i można sobie postawić w dowolnym miejscu.
W infrared ponoć fajnie działa, jeśli chcesz zgubić nadwagę, jeśli kupujesz saunę z tego powodu to infrared jest dobrym rozwiązaniem, jeżeli chcesz tylko sie zrelaksować z znajomymi, nie brałbym infrared
Moim zdaniem jeżeli faktycznie chcesz urządzić porządną saunę to w ogrodzie i naszym klimacie znakomicie sprawdzi się sauna fińska z drewnianym wykończeniem wewnątrz,polecam.
My rozwiązaliśmy to tak- domek z bala 4x5m a w środku sauna fińska 2x2m (z firmy Igan- POLECAM!), oddzielona strefa prysznicowa dla 2 osób i mały salonik ogrzewany kozą gdzie można rozsiąść się w fotelu i odpocząć. Całość znajduje się tuż przy naszym domu. Ze względu na wymiary działki nie udało się zlokalizować sauny dalej tak jak to miało pierwotnie mieć miejsce. Korzystamy 1-3 razy w tygodniu, w zależności od ilości wolnego czasu i pory roku (jesienią i zimą zdecydowanie częściej niż latem).
A dlaczego lepsza w domu? Mam warunki na budowę sauny i w domu i w ogrodzie i zastanawiam się, co wybrać. Myślę nad ofertą Saunal, bo wykonują i jedne i drugie, tylko nie wiem, czy one różnią się tylko usytuowaniem, czy np. któraś lepiej służy zdrowiu albo regeneracji.
Sauna w ogrodzie to niewątpliwie świetny pomysł i fantastyczna atrakcja. Z tego co widzę to tutaj http://balia-drewniana.pl oferują usługi budowy saun z bali. Wydaje mi się, że do ogrodu to idealne rozwiązanie. Jak uważacie?
To zarówno atrakcja jak i wygoda, jeżeli tylko mamy miejsce na to aby wybudować ją w swoim ogrodzie to moim zdaniem jak najbardziej warto, jaki budżet posiadasz na ten cel?
Witam Wszystkich na forum. Akurat pytanie o budżet jest zasadne, natomiast tak się składa że wcale nie trzeba zapłacić fortuny aby mieć piękną saune w swoim ogrodzie, akurat tym zajmujemy się na co dzień i chętnie pomożemy, doradzimy.