Szklarnia w ogrodzie
Moderator: wika001
Szklarnia w ogrodzie
Własnoręcznie wyhodowane pomidory, świeża zielona sałata, szczypiorek, pachnący koper oraz wiele innych warzyw, ziół... Szklarnia w ogrodzie >>
Redakcja
Szklarnia w ogrodzie
fajny artykuł. Właśnie zastanawiam się nad budową szklarni 

-
- Początkujący
- Kontakt:
Zgadzam się również co do artykułu. Wszystkie niezbędne informacje w jednym miejscu. Nie trzeba szukać na kilku stronach w necie.
Jeżeli jednak nie stać kogoś na zakup bądź budowę szklarni zawsze można skorzystać z tuneli foliowych, które spełniają podobne zadania co szklarnia. Dobre rozwiązanie posiada w swojej ofercie firma Das Company, która ma solidne tunele foliowe. Dają gwarancję na swoje produkty jest również możliwy serwis pogwarancyjny.
Jeżeli jednak nie stać kogoś na zakup bądź budowę szklarni zawsze można skorzystać z tuneli foliowych, które spełniają podobne zadania co szklarnia. Dobre rozwiązanie posiada w swojej ofercie firma Das Company, która ma solidne tunele foliowe. Dają gwarancję na swoje produkty jest również możliwy serwis pogwarancyjny.
Dlaczego mącicie ludziom w głowach pisząc że jakaś budowla nie wymaga pozwolenia?
1. Z Ustaw i orzecznictwa sądowego wynika że prawie każda budowla wymaga pozwolenia lub ZGŁOSZENIA, a to to tez pewne procedury tj opłaty , mapki , szkice na tych mapkach , chodzenie do starostwa, poprawki , wymiary, odległości itd.
* Pewnie ,że procedura zgłoszenia jest prostsza i krótsza ,
ale jednak jest i jej pominięcie skutkuje niezgodnością budowy z prawem.
Dla niedowiarków --
wpisz w google np" pozwolenie na szklarnie "lub podobne.
1. Z Ustaw i orzecznictwa sądowego wynika że prawie każda budowla wymaga pozwolenia lub ZGŁOSZENIA, a to to tez pewne procedury tj opłaty , mapki , szkice na tych mapkach , chodzenie do starostwa, poprawki , wymiary, odległości itd.
* Pewnie ,że procedura zgłoszenia jest prostsza i krótsza ,
ale jednak jest i jej pominięcie skutkuje niezgodnością budowy z prawem.
Dla niedowiarków --
wpisz w google np" pozwolenie na szklarnie "lub podobne.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Szklarnia w ogrodzie
Moim zdaniem jak się chce mieć swoje pomidory i szczypiorki, to trzeba samemu też szklarnie postawić 

A ja tam jestem zdania, ze można szklarnie porzadną zakupić i zaoszczedzi się spoko roboty. Ostatnio przyjżałem się różnym opcjom i nawet konsultowałem się z różnymi doradcami. Kupiłm to co polecali czyli hehcta growera. Moge podrzucic link zeby pokazac jak dokladnie to wyglada http://www.narzedzia.pl/szklarnia-ogrodowa-hecht-grower,45287.html
Zakupilem w czerwcu i z niecierpliwoscia czekam jak sie sprawdzi w tyn seonie
Zakupilem w czerwcu i z niecierpliwoscia czekam jak sie sprawdzi w tyn seonie

-
- Aktywny
Witam wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o szklarnie ogrodowe,to ja także jestem ich wielkim zwolennikiem,jednak trzeba też mieć co w nich hodować,mogą to być zarówno kwiaty jak i owoce,warzywa. Do tych ostatnich i np pomidorów to lepiej sprawdzi się tunel.
Fajne są tunele ogrodowe ze stelażen, które tez chronia uprawy:)
-
- Zainteresowany
Bardzo fajny pomysł. Szklarnia naprawdę ułatwia uprawianie owoców i warzyw. No i można spróbować wyhodować rośliny, których bez szklarni uprawiać się nie da.
Mnie marzy się profesjonalnie wyposażona szklarnia z dodatkowymi udogodnieniami jak np. tu: http://ogrodosfera.pl/automatyczny-otwieracz-okna-palram . Wtedy dopiero rozwinęłabym skrzydła
Póki co musi mi wystarczyć foliak 
Mnie marzy się profesjonalnie wyposażona szklarnia z dodatkowymi udogodnieniami jak np. tu: http://ogrodosfera.pl/automatyczny-otwieracz-okna-palram . Wtedy dopiero rozwinęłabym skrzydła

-
- Początkujący
W dobrą szklarnie też trzeba trochę zainwestować,tak aby to miało ręce i nogi,ale potem zbieramy tego plony w postaci pysznych pomidorów czy ogórków,takich typowo swojskich i chyba t największa satysfakcja każdego ogrodnika:)
Nawet o tym myślałam ale na działce się to nie sprawdzi, nawet posadzone tulipany dostają nóg dzień po posadzeniu więc szklarnia wywędrowałaby jeszcze szybciej