Co sądzicie na temat sztucznej trawy??
Moderator: wika001
Re: Co sądzicie na temat sztucznej trawy??
No fakt taka trawa z rolki jest jednym z lepszych rozwiązań ale nadal obstaję przy tym, że własnoręcznie wyhodowany trawnik lepiej się użytkuje. Nie mówiąc o tym, że bardziej cieszy 

Ja byłam bardzo sceptyczna co do sztucznej trawy, ale jak zobacyzłam u koleżanki efekt końcowy to byłam po wielkim wrażeniem i sama zamówiłam taką do siebie. Jest zieloniutka aż miło
Jakbyście szukali kogoś sprawdzonego to polecam green solutions.

łał, nie wiedziałam o takim czymś jak ta trawa rolowana.. świetna sprawa
Jeśli jest dobrze wykonana i położona to będzie się prezentować naprawdę rewelacyjnie.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Ja uważam, że sztuczna trawa się doskonale sprawdza! zwłaszcza w miejscach "szczególnie narażonych" 
Moja bratowa, jak urządzał plac zabaw dla swoich dzieci w ogrodzie to dała tam sztuczną trawę, żeby doły sie nie pojawiły i piach od ciągłego biegania dzieci.
kupiła od tego producenta http://wovengrass.eu/
Trawa sprawdza się już kolejny rok, jest wytrzymała i ładnie się prezentuje. Jak ktoś nie wie, że sztuczna to pięknego trawniczka zazdrości

Moja bratowa, jak urządzał plac zabaw dla swoich dzieci w ogrodzie to dała tam sztuczną trawę, żeby doły sie nie pojawiły i piach od ciągłego biegania dzieci.
kupiła od tego producenta http://wovengrass.eu/
Trawa sprawdza się już kolejny rok, jest wytrzymała i ładnie się prezentuje. Jak ktoś nie wie, że sztuczna to pięknego trawniczka zazdrości

-
- Aktywny
Sztuczna trawa to dobry pomysł jeżeli chcemy zachować odpowiedni wygląd trawnika przez cały czas,nie wymaga on wtedy szczególnej pielęgnacji. Poza tym szeroki wybór nasion do swojego grodu znajdziecie także u nas,gdzie serdecznie zapraszamy:)
-
- Początkujący
- Kontakt:
a co jeśli kładziemy ją na żywej ziemi, nie zgnije, albo nie zostanie w żaden sposób uszkodzona przez chcące się przebić rosliny?
Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych.Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego.
A czego ma zgnić? Trawa z rolki już w Polsce jest coraz częściej wykorzystywana. Myślisz, że jakby miała zgnić to by ludzie ją chętniej kupowali? 

Ja także nie bardzo rozumiem co miałoby tutaj zgnić,wystarczy że będzie ona dobrze położona i naprawdę nie ma się czego obawiać,najlepiej jeżeli zajmie się tym fachowa firma,osoba bez doświadczenia może mieć spore problemy.
-
- Początkujący
To wszystko zależy od potrzeb, niektórym sztuczna trawa jest bardziej przydatna niż sztuczna
Jak masz ogród, w którym panują niestandardowwe warunki atmosferyczne i klimatyczne to może watro się zastanowić po prosu nad konsultacją z ekspertem w tych sprawach? Myślę, że to byłoby lepsze wyjście ni z kombinowanie samemu. Łap stronkę, która może cię zainspirować www.ogrod-dom.pl

-
- Aktywny
sztuczna trawa nie zgnije ponieważ jak sama nazwa wskazuje- jest sztuczna,tylko pytanie w jakiej kondycji będzie za jakiś czas,odpowiednio zadbana przetrwa duże mrozy i deszcze,o to nie trzeba się obawiać.
Jakoś nie wyobrażam sobie tego by trawa była sztuczna. Teraz przecież są takie możliwości by zadbać o odpowiedni wygląd trawy, są różne rodzaje wiec po co pakować się w sztuczną trawę? Lepiej już zrobisz jak kupić odpowiednie nasiona, widziałam ze mają tutaj http://cnpietrzak.pl/nasiona,2,pl.html spory wybór. Zasiejesz je i zadbasz o to by wyrosły. Są też do tego różne wspomagacze. Zobaczysz że bedzie dużo lepsza niż sztuczna trawa.
Sądzę, że w wielu przypadkach się sprawdza. Jest dobrą alternatywą dla osób leniwych lub tych, którzy mają na nią alergię.