ogrodzenie z desek
Moderator: wika001
Re: ogrodzenie z desek
Kiedyś w przyszłości też planuję zrobić ogrodzenie z desek, moja obecna sąsiadka ma takie, świetnie się prezentuje (faktycznie czyści i impregnuje co kilka lat, ale można się poświęcić dla ładnego wizerunku domu).
-
- Zainteresowany
A może technorattan? Na www.rattanart.pl mają ciekawą ofertę:)
myślę że jest to zbyt czasochłonne;)
-
- Początkujący
Ja też nie mogłam podjąć decyzji, bałam się dodatkowo, że będą to duże koszt a jednak nie wyszło tak źle. Ale czytałam dużo na ten temat, więc mogę Ci doradzić, abyś sobie poczytał tutaj: http://kb.pl/teksty/2014/07/01/ogrodzen ... ty-budowy/ na temat takich ogrodzeń z drewna. NA pewno potem podejmiesz odpowiednią decyzję tak jak ja,
zuzia.gola
-
- Początkujący
Ogrodzenie z desek potrafi być piękną otoczką bądź obramowaniem domu i ogrodu
. Osobiście polecam do zabezpieczenia desek impregnat Protector- do drewna ogrodowego
Trochę pracy, ale jaki efekt !!!

Ja posiadam ogrodzenie z białych desek, jak na angielskiej prowincji. Jestem mega zadowoloa z takiego rozwiązania, które zresztą zostało wprowadzone w życie dzięki mojemu projektantowi - szczerze polecam każdemu, a jeśli kogoś intereją usługi ogrodnicze łódź to chętnie polecę kilka osób,.
Deski w połączeniu z metalowymi kształtownikami, wyglądaja super.
Nam firma, którą zatrudniliśmy (OLBUD) doradziła właśnie drewniane, bo bardzo pasowało do naszefo domu - jesteśmy bardzo zadowoleni, bo świetnie się prezentuje i jest bardzo solidnie wykonane. Minusy? Na razie nie widzę, bo wszystko jest bardzo spoko.... 

Ogrodzenie z desek jest tradycyjne, aczkolwiek też nie zawsze tak solidne i wytrzymałe jak panelowe czy tym bardziej kute. To na jaki materiał się zdecydujemy jest kwestią naszego gustu oraz oczywiście budżetu, teraz można znaleźć ciekawe promocje związane z ogrodzeniem i akcesoriami.
-
- Początkujący
Podstawą jest dobre i dokładne wykonanie tego typu ogrodzenia oraz zabezpieczenie samych desek, impregnacja. Tak się składa że właśnie to jest naszą specjalizacją więc chętnie podejmiemy się tego zadania