woda do basenu ze studni
Moderator: wika001
-
- Początkujący
woda do basenu ze studni
mam problem chciałabym napełnić basen woda ze studni ale woda ma taki rdzawy kolor jak ja naleje do wiaderka czy da się jakoś to przesączyć zeby była normalna albo coś z tym zrobić prosze o pomoc
Re: woda do basenu ze studni
Da się, kup chlor.
Chlor to najprostsze rozwiązanie, chociaż na pewno niezbyt zdrowe. Z drugiej strony pływanie z brudami i glonami też nie należy do najprzyjemniejszych...
-
- Początkujący
- Kontakt:
Nie wiem czy woda ze studni, jest dobrym rozwiązaniem nawet po zastosowaniu i potraktowaniu takiej wody chlorem.
a czemu nie chcesz zainwestować w oczyszczanie studni? ;>
a moze by tak agregat wody lodowej albo najlepiej kupic jakis sprzęt do chlorowania albo coś
/

-
- Początkujący
- Kontakt:
Warto zainwestować w czyszczenie studni, i położenie na dnie nowej warstwy filtracyjnej ze żwiru płukanego.
michał malicki
do basenu lepsza jest filtrowana woda!
może faktycznie najlepsza, ale nie wszystkich na to stać.. no i chlor to dobre rozwiązanie, ale trzeba to zrobić z rozwagą.. poczytaj o tym dużo
Myślę że tak bardzo zanieczyszczona woda niezbyt nadaje się na basen. Żeby ją oczyścić trzeba użyć dużo chloru a i on jest nienajlepszy dla naszej skóry.
Normalnie nalej z kranu, a nie ze studni będziesz nalewał.. bez sensu
Nie wszyscy mają na tyle pieniędzy.. a studnia to faktycznie dobry pomysł, tylko trzeba tą wodą później się zająć niestetySuir1982 pisze:Normalnie nalej z kranu, a nie ze studni będziesz nalewał.. bez sensu

-
- Początkujący
- Kontakt:
zgadzam się
Myślę, że to jest najgorsze. Kiedy tajemnica pozostaje niewyjawiona nie z braku słuchacza, lecz z braku zrozumienia.
Przecież jak masz w basenie odpowiedni sprzęt jak filtr i pompę oraz chlor to taka woda jak najbardziej się nadaje
zresztą nawet ze stawu by się nadawała po jakimś tygodniu czyszczenia