Akwarium dla koników morskich
-
- Początkujący
Akwarium dla koników morskich
Witam,
zamierzam założyć akwarium dedykowane dla koników morskich. Mam pytanie: czy takie akwarium powinno spełniać jakieś specyficzne wymagania? Ktoś miał może do czynienia z konikami morskimi i może powiedzieć o swoich doświadczeniach?
zamierzam założyć akwarium dedykowane dla koników morskich. Mam pytanie: czy takie akwarium powinno spełniać jakieś specyficzne wymagania? Ktoś miał może do czynienia z konikami morskimi i może powiedzieć o swoich doświadczeniach?
Re: Akwarium dla koników morskich
no no widzę że nikt chyba nie ma na forum akwarium słonowodnego. A szkoda bo sama chciałam się dowiedzieć o "hodowli" i o kosztach z tym związanych. Miałam na myśli akwa w domu tylko dla siebie a nie na sprzedaż.
-
- Początkujący
Pochwalę się swoim akwarium, niestety koszty trudno mi teraz ocenić bo 4 lata już mam akwarium, a ceny różną lotację mają:

A czy same koniki morskie są drogie ?
jej piękne to akwarium a wgle co takie koniki morskie jedzą co potrzebują ogolnie?
--------------
dobra szkoła językowa warszawa
--------------
dobra szkoła językowa warszawa
Ej, a powiedzcie mi, czy takie akwarium to jest mieszane - i ryby słonowodne i koniki morskie czy same koniki?
Moje inspiracje: sferawnetrz.com.pl
Lepiej nie mieszać, jak nie chcesz się zmniejszyć populacji w akwa, aczkolwiek jak masz kase to możesz ekperymentować
poszukaj na eakwarystyka

Jest wiele typowych for akwarystycznych i na nich powinieneś szukać informacji na podany temat.
tez tak mysle. Warto nawet poszukać jakiejś literatury na ten temat, bo nie jest to temat powszechny, choc moje dzieci o takim akwarium też słyszały.
-
- Początkujący
Super pomysł!! Sam przez wiele lat miałem akwarium, ale nie spotkałem się z konikami morskimi. Nigdy też nie widziałem ich w sklepach, a na giełdach nawet nie przyszło mi do głowy, żeby o nie pytać. Chciałbym zobaczyć najpierw na żywo jak to wygląda, a potem może sam bym wrócił do swojego dawnego akwarium... 

Nie będzie za małe?